Пинто с травма преди Дербито, "сините" тренират пред погледа на Батков

снимка: Булфото

Левият бранител на Левски Нуно Пинто напусна преждевременно днешната тренировка на „сините" заради контузия.

 

Португалецът почувства болки в глезена и се прибра в съблекалнята, което сериозно притесни треньорския щаб на Левски.

 

Пинто е титуляр за „сините" отляво на отбраната и евентуалното му отсъствие от мача с ЦСКА би било сериозно изпитание за наставника на тима Антони Здравков.

 

От лекарския щаб на отбора обаче са на мнение, че травмата не е сериозна и защитникът ще бъде готов за Вечното дерби, което ще се играе тази събота на Националния стадион „Васил Левски".

 

Полузащитникът Кевин Брю пък пропусна заниманието. Французинът се оплаква от проблеми със зъбите и не може да се готви с отбора.

 

Междувременно днешната тренировка на 26-кратните шампиони бе изгледана от собственика на клуба Тодор Батков.

 

След последните скандали на „Герена" Батков все по-често е на стадиона, а вчера изгледа и двубоя на юношите до 19 години срещу Спартак (Варна) в компанията на треньора Тони Здравков, а днес с адвоката бе спортния директор Христо Йовов.

 

До мача с ЦСКА Левски ще тренира по веднъж на ден. Днес бе първата от поредицата занимания преди решителната битка, след като вчера „сините" получиха почивка след мача за Купата на България с Пирин Гоце Делчев в събота.

 

В сряда заниманието ще бъде от 16 часа, като само първите 15 минути ще бъдат открити за журналисти и фенове. В четвъртък тренировката е от 11 часа, като отново само първите 15 минути ще бъдат открити.

 

В 13:30 часа старши треньорът Антони Здравков и капитанът Станислав Ангелов ще дадат пресконференция.

 

В петък ще бъде последното занимание преди вечното дерби. той ще започне в 17 часа и отново само първите 15 минути ще бъдат открити.