Цветков се завърна с гол за Ботев при 3:0 над "шейховете"

снимка: botevplovdiv.bg

Ботев (Пловдив) без особени проблеми продължи пътя си към осминафиналите в турнира за Купата на България след изразителен успех с 3:0 над Нефтохимик в реванша на стадион „Христо Ботев".

 

Домакините отново демонстрираха безпомощност пред далеч по-класния съперник и напускат надпреварата след общ резултат 0:9. Според информация на местен сайт пък „шейховете" могат да обявят фалит другата седмица и да прекратят и участието си в А група.

 

Реваншът се изигра на стадиона на Ботев заради тежките финансови проблеми на Нефтохимик, които не успяха да намерят дори пари за организация на двубоя.

 

„Канарчетата" направиха добра тренировка за поддържане на игрова форма в паузата на първенството за изиграване на световните квалификации. Най-приятният момент за феновете на Ботев без съмнение бе завръщането на терена на Иван Цветков през второто полувреме на мача.

 

Голмайсторът на миналия сезон дори ознаменува появята си на терена с гол за 0:3 в 76-ата минута, след като получи кълбото в наказателното поле. Цветков демонстрира завидна техника и самочувствие, като с външен фалц с левия крак прати топката в далечния ъгъл.

 

Така за първи път от 18-ти май, когато се разписа два пъти за разгрома с 5:0 над Ботев (Враца) в 28-ия кръг на миналия шампионат, Иван Цветков отбелязва попадение в официален мач за „канарчетата".

 

Иначе през първото полувреме гостите имаха достатъчно възможности да се оттеглят на почивка с комфортен аванс, но сериозни пропуски направиха Станислав Костов, Валери Домовчийски и Луис Педро.

 

Все пак в 38-ата минута защитата на Нефтохимик допусна колективна грешка и остави непокрит Валери Домовчийски в наказателното поле. Нападателят получи подаване от Вандер Виейра и сам срещу вратаря Денчев нямаше проблем да открие резултата - 0:1.

 

Втората част премина отново под диктовката на играчите на Станимир Стоилов, който дори даде възможност на Наско Милев от академията на тима да запише половин час на терена.

 

В 63-ата минута поредното недоразумение в ариегарда на домакините позволи на Педро да напредне и да разстреля с техничен удар Денчев за 0:2. Малко по-късно Цветков съвсем довърши Нефтохимик и накара окло 2-те хиляди фенове на стадиона да запеят името му.

 

Така Ботев отчете позитивни факти след края на двубоя в Пловдив - дебютът при мъжете на 17-годишния халф Милев и успешното завръщане на терена на любимеца на агитката Иван Цветков.