ВИДЕО и СНИМКИ: ЦСКА с досада изтърпя реванша в Хасково

галерия:

снимка: Булфото

Хасково изпълни целта си и се представи достойно срещу ЦСКА в реванша от 1/16 финалите в турнира за Купата на България, завършвайки 1:1 с далеч по-класния си съперник.

 

В крайна сметка напълно очаквано с общ резултат 7:3 „армейците" продължават към следващата фаза на турнира, като в днешния сблъсък действаха така, сякаш трябва да отметнат досадно задължение от графика си.

 

Хасково зарадва привържениците си на домашния стадион със сензационно откриване на резултата срещу ЦСКА в 47-ата минута, когато Кръстев центрира отлично отдясно в наказателното поле.


Ангел Грънчов остави без опека Диан Лозев, който с красив плонж и удар с глава прати кълбото неспасяемо във вратата на Стоян Колев - 1:0 за домакините.

 

В 62-ата минута на срещата Мамади Сидибе подаде добре към Янчев в предни позиции, а бившият капитан изведе отлично Християн Кировски в наказателното поле. Македонецът с премерен изстрел по земя прати топката покрай плонжа на Василев за 1:1.

 

Това е първи гол в първия мач на Кировски в турнира за Купата на България, като иначе той се разписа и при победата с 3:0 над Любимец в 10-ия кръг на А група.

 

Така протоколният реванш за ЦСКА приключи, а „армейците" могат да се съсредоточат изцяло върху предстоящото Вечно дерби с Левски.

 

Първо полувреме

 

 

Никакви голови положения не бяха създадени през първите 45 минути, което до голяма степен се дължеше и на неравния и неудобен за футбол терен на стадиона в Хасково. Домакините компенсираха липсата си на класа с много желание за доказване пред родните си фенове, като реално имаха повече удари към противниковата врата, макар Стоян Колев да не трябваше да се намесва нито веднъж.

 

Най-интересно стана в 25-ата минута, когато капитанът Недялко Хубенов беше изритан в главата след невнимателна проява на Менди и бе отсъден пряк свободен удар на отлична позиция пред наказателното поле на ЦСКА.

 

 

Владислав Узунов стреля в стената и пропиля добър шанс за Хасково, като по-рано пък бе отправил изстрел над горната греда от изгодна ситуация в пеналтерията.

 

ЦСКА се представи вяло, без да блести с нищо и без да организира многоходови акции (не само заради неравния терен), като личеше липсата на особено желание у възпитаниците на Стойчо Младенов.

 

Въпреки смазващото превъзходство във владеенето на топката - 73% за „армейците", те отправиха само един точен удар към вратата на домакините. Марсиньо стреля от 20-на метра в 43-ата минута, но право в ръцете на вратаря Ивайло Василев.

 

 

Второ полувреме

 

В 47-ата минута Кръстев центрира отлично отдясно в наказателното поле, а Ангел Грънчов остави без опека Диан Лозев, който с красив плонж и удар с глава прати кълбото неспасяемо във вратата на Стоян Колев - 1:0 за домакините и общ резултат 3:6 от двата мача.

 

Стойчо Младенов реагира моментално с вкарването в игра на Мамади Сидибе на мястото на Долапчиев. Малко по-късно Християн Кировски замени Бруно Морейра, а Тодор Янчев пред границата на пеналтерията отправи първия опасен изстрел към вратата на домакините за втората част, но не нацели рамката.

 

В 62-ата минута на срещата Сидибе подаде добре към Янчев в предни позиции, а бившият капитан изведе отлично Кировски в наказателното поле. Македонецът с премерен изстрел по земя прати топката покрай плонжа на Василев за 1:1.

 

В 68-ата минута Марсиньо получи пространство по лявото крило и центрира великолепно в малкото наказателно поле за връхлитащия Сидибе. Малиецът бе напълно необезпокояван, но фронтално срещу вратата някак си с глава прати топката извън очертанията.

 

В 77-ата минута Сидибе изведе Кировски този път отляво, но изстрелът на македонеца с левия крак бе безкрайно неточен и заплаши да излезе в тъч. 5 минути преди края Хауърд стреля опасно по земя, но също не намери рамката на вратата.

 

Преди мача

 

Както е известно, ЦСКА срази с 6:2 Хасково на стадион „Българска армия" в първия двубой от сблъсъка, а поради тази причина днес старши треньорът на „червените" Стойчо Младенов може да даде шанс за изява на играчи, които получават по-малко минути на терена.


От състава на ЦСКА липсват младежките национали Ивайло Чочев и Антон Карачанаков, както и Емил Гъргоров, който игра снощи в злополучния двубой с Армения на „лъвовете".


Младенов очаквано залага на Стоян Колев на вратата, като пред него в защита се нареждат Жаксон Менди, капитанът Валентин Илиев, Венцислав Василев и Ангел Грънчов.


В халфовата линия оперират Неманя Милисавлевич, Браян Хауърд, Марсиньо и Тодор Янчев, като Григор Долапчиев ще помага активно на нападателя Бруно Морейра.


Домакините от Хасково са амбицирани да зарадват феновете си с достойно представяне срещу ЦСКА. Всъщност, те донякъде го направиха с реализирането на цели 2 гола в първия мач на „Българска армия", защото само Лудогорец е отбелязвал повече от едно попадение на „червените".


Хасково към момента се намира на второ място в класирането на Б група след изиграването на 9 кръга. Тимът има актив от 19 точки след 6 победи, 1 реми и 2 поражения, като изостава с 4 пункта от временния лидер Марек.