В Литекс имаше напрежение заради Стоичков, разкри бивш играч

снимка: Булфото

Бившият нападател на Литекс Стенио Жуниор направи шокиращи разкрития за атмосферата в съблекалнята на ловчанлии, когато наставник на тима бе легендата Христо Стоичков.

 

22-годишният футболист премина в македонския ФК Пелистер (Битоля) това лято, след като акостира в Европа в началото на 2013 година с екипа на Литекс. Така Жуниор се превърна в първия бразилец в македонската първа дивизия.

 

Той си спомни за престоя си в Ловеч, споделяйки, че в отбора е имало напрежение заради старши треньора Христо Стоичков.

 

"Пристигнах в Литекс в момент, когато отношенията вътре в отбора не бяха много добри. Съществуваше напрежение между футболистите и треньора Христо Стоичков", разкри бразилецът в интервю за UEFA.com.

 

"Литекс и Пелистер работиха върху трансфера ми много сериозно, така че когато ми бе предложено да отида в Македония и да играя като титуляр, въобще не се замислих", добави Стенио Жуниор.

 

По време на престоя си в Ловеч, бразилецът записа 15 мача за "оранжевите" в А група, в които отбеляза 1 гол, но се появяваше предимно като резерва. Това доведе до преотстъпването му в отбора на Пелистер, с който ловчанлии поддържат близки отношения.

 

Стоичков пък напусна Литекс, за да поеме нещата в ЦСКА, а мястото му под Покрития мост зае Златомир Загорчич. На "Армията" нещата не потръгнаха и така Камата остана без работа, като в публичното пространство се спекулира, че по този начин собственикът на "оранжевите" Гриша Ганчев е намерил елегантен начин да се раздели с легендата.