ЦСКА излиза срещу Славия, за да дръпне психологически на Левски

снимка: Булфото

Славия и ЦСКА излизат на стадиона в столичния квартал „Овча купел" в софийски сблъсък, който ще трябва да подгрее феновете преди Вечното дерби.

 

Вчера други два столични тима - Левски и Локомотив (София) - направиха безлично нулево реми на „Герена" и затова днес „бели" и „червени" ще трябва да се постараят да изнесат по-атрактивна продукция в студения октомврийски ден.

 

Двубоят започва в 15:15 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ7, като студиото преди мача започва 15 минути по-рано.

 

Балансът в мачовете от А група между двата отбора показва категорично предимство на ЦСКА с 64 победи срещу само 23 за най-стария столичен клуб. Символичните домакини са 11-ти в класирането с 11 точки от 11 мача, докато ЦСКА е 4-ти с 20 пункта.

 

„Белите" нямат победа в първенството от онова 3:0 срещу Пирин (Гоце Делчев) в 7-ия кръг, докато ЦСКА е в отлична серия от четири поредни победи. Левски не можа да бие столичните железничари вчера, затова евентуален успех на „червените" ще им даде психологическо предимство пред вечния враг преди дербито.

 

Единственият проблем за старши треньора на Славия Асен Букарев е контузията на Радослав Василев, като иначе най-вероятно Атанас Курдов ще води атаката на тима, а по крилата ще му помагат Галин Иванов и Милен Василев - юношата на Левски Курдов се намира в отлична форма и има 6 гола в А група, като заема трето място при реализаторите в шампионата.

 

Омар Косоко е единственият ключов отсъстващ поради контузия в състава на Стойчо Младенов, макар най-вероятно да не видим в игра и таранът Мамади Сидибе, който също се възстановява. По всяка вероятност атаката ще бъде водена от македонеца Християн Кировски, а зад него ще действат Емил Гъргоров, Марсиньо и Неманя Милисавлевич.

 

В защита очакваме да се завърне привлеченият от Черноморец Жереми Фо-Поре, който също лекуваше контузия.