ВИДЕО и СНИМКИ: "Армията" отново аплодира ЦСКА, "армейците" обратно в топ 3

галерия:

снимка: Булфото

ЦСКА зарадва около 5 хиляди свои фенове на стадион „Българска армия" с безпроблемна победа с 3:0 над намиращия се в криза Черноморец.

 

Възпитаниците на Стойчо Младенов нямаха никакви трудности да се справят с разпасаната чета на Димитър Димитров, като още във 2-ата минута бе отменен гол в полза на домакините. В 4-ата откриването на резултата стана факт след попадение на Валентин Илиев, а в 38-ата Емил Гъргоров наказа грешка на вратаря Янко Георгиев.

 

Тодор Янчев в 61-ата минута реализира първия си гол, откакто се завърна в ЦСКА през този сезон, с което оформи крайното 3:0. В 79-ата минута Ванчо Траянов получи втори жълт картон и остави „акулите" да доиграват мача с човек по-малко, като можеше да се стигне и до още по-убедителна победа за „червените", ако резервата Григор Долапчиев имаше по-точен мерник.

 

Така ЦСКА вече диша във врата на втория в класирането Ботев (Пд), като „армейците" събраха 20 точки и поне до утрешното дерби Берое - Литекс ще останат на трета позиция в класирането след 11 кръга.

 

Само 1 пункт дели „червените" от Ботев, който вчера завърши 0:0 с лидера Лудогорец, който е начело с 25 точки. Ако утре Литекс спечели визитата си в Стара Загора, ще събере 22 точки и ще измести ЦСКА от топ 3.

 

Черноморец остава с 11 пункта на 12-та позиция. Пълното класиране в А група до момента можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

 

Благодарение на сърцатата си игра в защита (и също на яловите атаки на „акулите") ЦСКА отново запази мрежата си суха на „Българска армия". Като цяло „армейците" не са инкасирали гол в 524 игрови минути - за последно вратата им беше разпечатана при равенството 1:1 с Локомотив (София).

 

Също така ЦСКА е единственият тим в А група без загуба в последните 7 кръга и това също е индикатор за възходящата посока на 31-кратните шампиони. „Акулите" пък бяха един от двата отбора (другият е Литекс) без червен картон в първенството до момента, но днес Траянов развали позитивната статистика за феърплей на бургазлии.

 

 

Проблемите в състава на Димитър Димитров продължават, като „акулите" инкасираха 3 гола и от другия столичен гранд Левски в предишния кръг.

 

Още в 4-ата минута центриране от ъглов удар беше проспано от защитата на Черноморец и Вальо Илиев почти от упор с левия крак засече топката в мрежата за 1:0.

 

В 38-ата минута пък Марсиньо стреля коварно от 20-ина метра, вратарят Янко Георгиев не можа да укроти топката, Християн Кировски пробва да стреля, но кълбото отиде на пътя на Гъргоров. Бадема бе напълно необезпокояван и нямаше как да сбърка пред празната врата - 2:0.

 

В 61-ата минута Тодор Янчев се разписа за първи път откакто се завърна в ЦСКА след престоя си в Славия, за да оформи крайното 3:0.

 

Влезлият като резерва в последните 20-ина минути Григор Долапчиев създаде няколко добри положения за 4-ти гол, но сам пропиля повечето от тях с неточните си удари.