Генов нападна съдията: Отмени редовен гол и не даде дузпа

снимка: Булфото

Старши треньорът на Локомотив (София) Стефан Генов обвини съдията Никола Попов за поражението на своя тим днес с 1:2 от шампиона Лудогорец.

 

Той претендира за отменения от съдията гол поради засада, както и за неотсъдена дузпа. Същите бяха претенциите и на президента на клуба от Надежда Николай Гигов след края на срещата.

 

"Стана интересен и оспорван мач, за мене и доста равностоен. Локомотив върви в правилната посока. Имаме претенции към съдията, защото ни отмени чист гол, а освен това подмина и дузпа в наша полза.

 

Съжалявам, че мачът не се даваше по телевизията. За мене дузпата е напълно чиста, защото Бранеков беше избутан в гръб.

 

Но реферът така или иначе беше близо до ситуацията, така че би трябвало да уважим решението му. Допуснахме два леки гола в началото, въпреки че именно върху това акцентирах на разбора преди мача. Лудогорец атакува с много хора", каза Генов, цитиран от БТА.

 

"В нашия отбор се натрупа доста умора, но ние трябва да се справим, защото сега ни предстоят доста важни мачове с Ботев (Пловдив) и Динамо (Загреб) в Европа. Днес владеехме повече топката, но след като вкарахме два гола, се отпуснахме.

 

И затова бяхме наказани. Все пак имаме претенции, че сме класен отбор и не може Гаел Нлундулу да минава през трима защитници и да подава за гол. Но това го отдавам и на умората у целия отбор.

 

Сега ни предстоят мачове с Ботев и Динамо (Загреб), за които трябва да бъдем на ниво, коментира пък наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев.