Локо (Сф) "подхлъзна" Берое и пое глътка въздух (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Локомотив София записа едва втора победа от началото на сезона в „А" група, след като днес „железничарите" подчиниха с 1:0 носителя на Купата на България Берое в среща от 8-ия кръг на първенството.


Двубоят в столицата бе решен едва 13 минути преди края, когато намиращият се в отлична форма Маркиньос прониза с глава пазената от Благой Макенджиев врата. В края на мача Берое хвърли всички сили в атака, но „зелените" така не и успяха да възстановят равенството.


По този начин Локомотив събра актив от 8 точки и се отлепи от предпоследното 13-о място в таблицата, където вече се намира новакът Нефтохимик. Берое пък остава със само точка повече от днешния си съперник - 9, като заралии също остават със само две победи в първите осем мача.


През първата част и двата отбора опитаха изстрели към противниковите врати, като зрителите на ст. „Локомотив" станаха свидетели на двуостра игра. Голове обаче липсваха, като развръзката бе оставена за след почивката.


В 15' Галев не бе затруднен след изстрел от дистанция на Веселин Пенев, а малко след това единствено решителен шпагат на Пламен Крумов лиши Гаел от шанса да отбележи първи гол. В 19' и националът Венци Христов опита изстрел, но не достатъчно силно.


В 32' домакините от Локомотив бяха близо до откриване на резултата, но Гаел не показа достатъчно майсторство. Футболистът на „железничарите" се измъкна от Иво Иванов и стреля, но Благой Макенджиев успя да отрази.

 


Втората част в „Надежда" стартира с нова добра намеса на Макенджиев. В 55' Маркиньос получи шанс да стреля от статично положение и прати топката в очертанията на вратата, но стражът на „зелените" отново бе на мястото си.


Прошка за Берое обаче нямаше в 77', когато Локомотив успя да разпечатата вратата на заралии. Домакините изпълниха корнер, а топката бе отклонена с глава от Том. Кълбото се озова в неговия сънародник Маркиньос, който също с глава реализира поредния си гол за сезона - 1:0.

 


Две минути по-късно Берое опита да отговори чрез Давид Каядо, който проби и стреля, но Валентин Галев не бе затруднен.


В заключителните минути Берое хвърли всичко в атака, опитвайки финален щурм пред вратата на столичани. В 86' Венци Христов опита на два пъти да стреля, но таранът бе успешно блокиран. Малко след това отново Христов отправи удар, но топката бе избита в корнер. В последните минути грешка на Галев за малко не доведе до изравнителен гол, но стражът се реваншира навременно.