Официално: Левски се подсили с двама преди дербито с Лудогорец

галерия:

снимка: levski.bg

Левски стартира ударно седмицата, в която ще бъде подновена надпреварата в А група, след като 26-кратните шампиони се сдобиха с две нови попълнения - хърватският вратар Горан Блажевич и крилото Ларсен Туре.

 

Докато привличането на стража може да се смята за очаквано, то френският футболист бе пълна енигма за българските медии, като буквално преди около час той пристигна на "Герена" и в крайна сметка подписа договор.

 

Туре е юноша на Лил и ще играе на "Герена" през следващите 2 години. Той бе част от селекцията на френския тим в периода 2005-2010 година. След 2011 пък играе за Брест, като там има 52 мача и 7 гола.

 

Около него със сигурност ще има доста интересни факти, като един от тях е, че е фен на Спайдърмен. Дори е отпразнувал свой гол, слагайки си маска на популярния герой.

 

Второто ново попълнение е хърватският страж Горан Блажевич, който ще подпише с 26-кратните шампиони до няколко часа, след като той вече е на "Герена". За сделката стана дума още през миналата седмица, когато се заговори за неговото привличане.

 

 

Той за последно беше част от селекцията на гранда Хайдук (Сплит) и беше абсолютен титуляр през последната кампания, но през новия сезон загуби мястото си за сметка на 23-годишния Ловре Калинич.

 

В кариерата си 27-годишният Блажевич е пазил за Трогир, Загора Унешич, Юнак, Шибеник и Хайдук.