Френски халф започна с Левски

Френският футболист Вилфред Далма започна днес проби в състава на Левски. 31-годишният Далма тази сутрин се включи в заниманието на "сините" на "Герена". 176-сантиметровият французин може да играе като дясно крило или атакуващ полузащитник зад нападателите.

 

В последните два сезона халфът, който е юноша на Нант, се е състезавал в турското първенство. Той е привлечен от Ордуспор от белгийския Брюж през лятото на 2011 година, но не успява да впечатли, въпреки че изиграва 25 мача в Суперлигата.

 

През последната кампания Далма играе последователно като преотстъпен във втородивизионните Каршияка и Болуспор, за който през пролетта записва 11 срещи и 1 гол.

 

Французинът в момента е свободен агент, но в кариерата си е защитавал цветовете на 14 отбора, сред които Нант, Олимпик Марсилия, Лече, Сантандер, Стандард Лиеж и Брюж.

 

Той е по-малък брат на прекратилия преди година футболната си кариера бивш френски младежки национал Стефан Далма, познат от изявите си в Ланс, Олимпик Марсилия, Пари Сен Жермен, Интер, Тотнъм и Бордо.