Sky Italia: Рома преговаря за Тодор Неделев

снимка: botevplovdiv.bg

Лондонският Тотнъм не е единственият европейски гранд, който проявява апетити към новата звезда на Ботев и българския футбол Тодор Неделев.


Според информация на Sky Italia и един от най-авторитетните италиански журналисти Джанлука Ди Марцио, един от водещите клубове в Серия А Рома също е готов да привлече младия полузащитник на „канарите".


Ди Марцио съобщава, че с оглед на предстоящата продажба на Ерик Ламела именно в Тотнъм, ръководството на Рома вече се оглежда за заместник на класния аржентинец.


„Вълците" проявяват сериозен интерес към сръбския национал Адем Ляич от Фиорентина, който обаче попада и в полезрението на Милан. Не е тайна, че „росонерите" правят опити да привлекат нападателя от самото начало на летния трансферен прозорец.


Според журналиста на Sky Italia, представители на Рома вече са осъществили контакт с Ботев за услугите на Тодор Неделев, като Ди Марцио дори посочва, че агент на халфа вече е кацнал в Италия за разговори с „джалоросите".


Той също така разкрива, че и друг италиански клуб - Киево, вече е направил опит да привлече Тодор Неделев, но офертата на „летящите магаренца" не е задоволила ръководството на Ботев.


Sporta.bg
припомня, че съвсем наскоро Ботев официално потвърди и за преговори с английския Тотнъм. Спортният директор на „канарите" Александър Александров дори пътува лично до Лондон, за да разговаря с шефове на „шпорите".


Смяташе се, че сделката между Ботев и Тотнъм е почти финализирана, като предстои единствено да бъдат оформени детайлите по нея. Дали това отговаря на истината, вероятно ще разберем в следващите няколко дни.

 

Преди два дни бе съобщено, че германският Хамбургер също е добавил Тодор Неделев към списъка си от потенциални попълнения.