ВИДЕО: Шок! Ботев (Пд) също стана жертва на новака Любимец

галерия:

снимка: БТА

Ботев (Пловдив) шокира феновете си на стадион „Христо Ботев", след като допусна сензационно домакинско поражение от новака Любимец с 1:2 пред невярващите привърженици на трибуните.

 

Въпреки пълното превъзходство и безбройните положения в актива на „канарите", гостите от града на дините се оказаха далеч по-ефективни и се възползваха от малкото си шансове за попадение.

 

В 49-ата минута изненадващо Любимец поведе в резултата след отлично центриране отляво на Антон Огнянов, което беше засечено в мрежата от Мирослав Будинов пред очите на статичния Адам Стаховяк - 0:1.

 

В 75-ата минута устремените към изравняване домакини позволиха на Славчо Шоколаров технично с коляно да изведе Антон Огнянов сам срещу вратаря, при което асистиралият за първото попадение нямаше проблеми отново да разпечата Стаховяк - 0:2!

 

Тодор Неделев върна един гол за Ботев в 85-ата минута и материализира финалния щурм на домакините, но те не успяха да стигнат до изравнително попадение и могат само да съжаляват за многото си пропуски в мача. В заключителните мигове Валери Домовчийски направи фрапантни пропуски и не успя да се превърне в герой за новия си отбор.

 

За Неделев това е 4-ти гол в 4-ия му двубой от А група и общо 7-ми от началото на сезона, но едва ли младата звезда на Ботев ще се утешава с тази статистика.

 

Любимец заслужава единствено поздравления за представянето си, независимо че Ботев доминираше през почти целия двубой. Гостите имаха късмет, че нападателите на „канарите" редяха пропуск след пропуск, но е факт, че новакът в А група взе втори скалп на български евробоец.

 

Така след първата домакинска загуба на Станимир Стоилов начело на Ботев „канарите" остават на 4-то място в класирането със 7 точки. Сензационно или не, Любимец изпревари днешния си опонент и вече е 3-ти с 9 пункта, колкото има и шампионът Лудогорец.

 

Лидер е Литекс с 10, а пълното класиране можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

През първото полувреме мачът се играеше изцяло пред вратата на новака в А група, но въпреки това „канарите" не съумяваха да стрелят достатъчно точно, за да разпечатат мрежата на Радослав Рашков.

 

Почти всички футболисти на Мъри Стоилов пробваха удари извън границите на наказателното поле - Ромарио, Валери Домовчийски, Галчев и Неделев бяха болезнено близо до гола, но при нужда и вратарят на Любимец се намесваше решително, за да предотврати попадение.

 

Към 30-ата минута стана видно, че домакините се изнервят от липсата си на късмет и започнаха да действат припряно, което увеличи грешките в подаванията им. Така сравнително спокойно и без паника Любимец успя да задържа повече топката и да се прибере на почивка невредим при резултат 0:0.

 

Новакът бе на път да поднесе най-шокиращата изненада на 4-ия кръг в А група, след като поведе на Ботев (Пд) с 1:0 в началото на второто полувреме.

 

Добра акция отляво на гостите завърши с отлично центриране успоредно на голлинията на Антон Огнянов, което беше проспано от Адам Стаховяк и това позволи на Мирослав Будинов отблизо да засече топката в мрежата за 0:1.

 

Секунди преди това Огнянов беше загатнал за потенциала на Любимец с мощен изстрел, който срещна страничната греда. Ботев пък можеше първи да открие резултата след почивката, но Мариян Огнянов направи фрапантен пропуск с глава на 2 метра от вратата, стреляйки над гредата.

 

След инкасирания гол Стоилов направи и трите си смени в желанието си да обърне резултата, но включилите се Томаш Иршак, Луиш Педро и Абел Анисе не промениха особено развоя на събитията.

 

Ботев обсади вратата на съперника си, но отново неточният мерник на офанзивните футболисти коства попадение във вратата на Любимец. Най-близо до изравнителен гол бе Неделев в 60-ата минута, когато топката попадна в обсега му в пеналтерията след отклонен изстрел на Ромарио.

 

Ударът на национала бе бомбен, но разтресе напречната греда и с това съкруши духа на „канарите".

 

Впечатление правеше поведението на гостите от Любимец - в нито един момент защитата им не действаше панически и футболистите се бяха подредили отлично пред наказателното си поле.

 

В 75-ата минута при една от редките си, но убийствени контраатаки, Славчо Шоколаров с коляно технично изведе Антон Огнянов сам срещу вратаря и асистиралият за първия гол с премерен изстрел покачи резултата на 0:2!

 

Тодор Неделев върна надеждите на феновете по трибуните на стадион "Христо Ботев" в 85-ата минута с отбелязване на гол във вратата на опърничавия новак Любимец. Националът получи топката пред наказателното поле и с премерен изстрел с левия крак я прати неспасяемо в долния ляв ъгъл, за да намали резултата на 1:2.

 

Валери Домовчийски се отчете с два фрапантни пропуска в последните минути и не можа да се превърне в герой за новия си отбор.

 

За съжаление на домакините, финалният им натиск не доведе до изравняване на резултата и така Ботев трябваше да преглътне първото си поражение в А група.

 

Пълните състави на Ботев (Пд) и Любимец вижте НА ТОЗИ ЛИНК