Славия най-сетне вкара, но отново остана без победа (СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Отборите на Нефтохимик и Славия завършиха наравно 1:1 в първи мач от 4-ия кръг на българската „А" група.


Фернандо откри за „белите" след 20 минути игра, но резервата Петър Димитров отбеляза за „нафтата" във втори пореден мач, вкарвайки за крайното 1:1 тринадесет минути преди края.


Така гостите от София спечелиха едва втора точка от началото на сезона, като възпитаниците на Асен Букарев най-сетне реализираха и първо попадение в едва четвъртия си мач през кампанията.


Нефтохимик пък прекъсна хубавата си серия от две поредни победи в шампионата, записани над Любимец и Черноморец. „Шейховете" все пак се изравниха с отборите на Ботев, Литекс и Локомотив (Пд), които също разполагат с актив от 7 точки, но и мач по-малко.


Двубоят на „Лазур" не предложи чисти шансове за гол в първите си минути, но в 20' трибуните видяха попадение във вратата на Нефтохимик. Фернандо блесна с добра индивидуална акция, като нападателят на Славия преодоля Ивелин Янев и навлезе в наказателното поле, преди да вкара от малък ъгъл - 0:1.


Между 26' и 28' „шейховете" отговориха с два изстрела на Любомир Божинов, но в двата случая капитанът на гостите Георги Петков спаси.


През втората част „белите" не успяха да задържат аванса си, което и лиши Славия от първа победа в новото първенство.

 


В 54' Ангел Йошев стреля неточно след разбъркване в пеналтерията на гостите, а в 69' ветеранът Живко Желев се намеси решително след пробив и центриране на Ивелин Янев.


Изравнителен гол все пак падна в 77', когато героят от градското дерби с Черноморец Петър Димитров отново обра овациите на феновете. На два пъти изстрели на домакините не намериха целта, но при третия опит резервата Петър Димитров прати кълбото в мрежата за 1:1.


До края на срещата нови попадения не паднаха, а двата тима се задоволиха с по една точка, която прибавиха към актива си.