Литекс не се смили над Нефтохимик

снимка: БТА

Литекс записа солидна победа с 4:1 над новака Нефтохимик в късен мач от първия кръг на А група, като благодарение на успеха си ловчанлии се изкачиха на върха. В играч на мача се превърна новото попълнение Джазула, който вкара два гола.

 

Първата част започна отлично за новака, като в 13' минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Калоянов премина покрай Грозев, а защитникът го фаулира. Чипев изпълни хладнокръвно и даде аванс на домакините.

 

Последва обаче мощен натиск на ловчанлии, които в следващите минути натикаха съперника си в неговата половина, като не му позволяваха да изнесе спокойно топката.

 

Така се стигна до края на полувремето, като и домакините получиха право да изпълнят дузпа за фаул срещу Арман Ваюши. Новото попълнение Юрген Джазула изпълни и възстанови равенството.

 

В 44' той изпълни и пряк свободен удар, който влезе неспасяемо във вратата на Георгиев - страхотен край на полувремето за Литекс и 2:1 на почивката.

 

През втората част домакините продължиха да налагат бързо темпо, а Страхил Попов беше сред най-активните. В 53' той стреля силно след подаване на Джазула, но уцели горната греда. Само 6 минути обаче с глава Попов успя да отбележи и почти реши изхода от двубоя.

 

След попадението логично темпото в играта на Литекс спадна, а гостите се опитаха да върнат поне едно попадение, но удар на Петков бе спасен от Илко Пирков. В 84' пък Ваюши реализира за трети път от статично положение, като от пряк свободен удар матира вратаря на гостите - 4:1 за Литекс.