ВИДЕО: Таити очаквано загуби с много, но вкара гол на Нигерия

снимка: БТА/AP

Отборът на Нигерия записа очаквана победа в първия си мач от турнира за Купата на Конфедерациите, който се провежда в Бразилия. "Суперорлите" разгромиха аутсайдера Таити с 6:1 в среща от група "Б" на надпреварата, играна на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте.

 

Възпитаниците на Стивън Кеши имаха тотално превъзходство над скромния си съперник по време на целия мач, който за нигерийците протече в по-скоро тренировъчно темпо.

 

Все пак тимът на Таити, в който има само един професионален футболист, даде всичко от себе си и стигна до исторически гол на толкова голям форум.

 

Нигерия откри резултата още в 5-ата минута след силен удар на Ува Ечиежиле, който рикушира в тялото на защитник на Таити и изненада вратаря на островитяните Ксавие Самен.

 

След 10 минути игра "суперорлите" вече водеха с 2:0, а точен бе Намди Одуамади, който се възползва от грешка в защитата на Таити и с удар от точката на дузпата прати топката за втори път във вратата на островитяните.

 

Резултатът стана класически в 26-ата минута след нова грешка в отбраната на Таити. След едно флангово центриране, стражът Ксавие Самен не успя да хване топката и тя попадна в Одуамади, за когото не остана друго, освен да отбележи втория си гол в срещата. При този резултат завърши и първото полувреме.

 

След почивката картината на терена не се промени, а въпросът бе с колко гола разлика ще победи Нигерия. Африканците обаче подходиха несериозно при едно центриране от корнер в 54-ата минута и Джонатан Тео засече с глава топката във вратата им, отбелязвайки почетното попадение за Таити.

 

Тео вкара още един гол в 69-ата минута, но този път в собствената си врата, след като топката се отклони от крака му след остро центриране на Одуамади.

 

В 76-ата минута Одуамади оформи хеттрика си, отбелязвайки пети гол във вратата на Таити, а крайното 6:1 бе оформено от второто попадение на Ечиежиле в мача, паднало 10 минути преди края (80').

 

След този победа Нигерия изпревари по голова разлика Испания и оглави класирането в група "Б", като двата отбора са с по 3 точки. Трети, без точков актив, е Уругвай, а последното четвърто място заема Таити.