Челси писа отличен 6 на Уулвс за Карлинг къп

снимка: БТА

Лидерът във временното класиране на Премиър лийг Челси започна уверено участието си за Карлинг къп, след като тази вечер на „Стамфорд Бридж" буквално се подигра с Уулвърхямптън и го разби с 6:0.

 

Дебют за лондончани направи Сесар Аспиликуета, а като титуляр излезе Виктор Моузез, който се отчете и с гол. Марко Марин също записа първи минути със синия екип, а Ориол Ромеу вкара гол на връх 21-ия си рожден ден.

 

Челси започна изключително добре срещата и още в 3-ата минута се стигна до корнер пред вратата на Де Врис. Хуан Мата центрира чудесно в наказателното поле, където Гари Кейхил надскочи всички и насочи топката с глава във вратата - 1:0.

 

С гола домакинският натиск се усили и бързо-бързо "сините" стигнаха до втори гол. Ориол Ромеу се опита да стреля отдалеч, като ударът му затрудни вратаря на бившия член на Премиър лийг. Топката бе стигната от Пиасан, който я подаде към Бертранд и необезпокоявано младокът я реализира за 2:0.

 

В 16-ата минута пък „вълците" инкасираха трето попадение, след като Фернандо Торес и Хуан Мата разиграха с по-едно докосване, а крилото бе изведено на чиста позиция и безпроблемно прониза Де Врис за трети път - 3:0.

 

Това бяха всичките голове за първата част, въпреки че Челси буквално премаза своя противник. Гостите можеха да стигнат до гол в 25-ата минута, но Пешко излъга вратаря на гостите, но не успя да уцели вратата.

 

В 53-ата минута пък Челси получи възможност да изпълни дузпа, след като Викотр Моузез бе фаулиран в наказателното поле. 11-метровият свободен удар бе изпълнен от Ориол Ромеу, който получи прекрасен подарък за 21-ия си рожден ден - испанецът се засили и реализира за 4:0.

 

Хуан Мата пък върна услугата на Фернандо Торев в 59-ата минута. Той центрира от корнер на близката греда, където нападателят изпревари всички и засече във вратата за 5:0.

 

Виктор Моузез пък отпразнува дебюта си за Челси с гол в 71-ата минута. Марко Марин, който записа първи минути за новия си тим, подаде към Оскар, който центрира в наказателното поле и с мощен удар с глава направи резултата 6:0 - европейският шампион продължава уверено към следващия кръг на Карлинг къп.