Котоошу надъхва "лъвовете" срещу Япония

снимка: Булфото

Калоян Махлянов - Котоошу ще посети българския национален отбор в хотела му в Нагоя преди приятелския двубой с Япония в четвъртък от 13:20 часа.

 

Българският „одзеки" ще изгледа на живо двубоя от трибуните и ще бъде част от скромната, но елитната родна агитка в Страната на изгряващото слънце.

 

Тя ще включва още бившият национал и бранител на Левски Илиан Стоянов - Коловати, който прекара последните 7 години от професионалната си кариера в три японски клуба - Джеф Юнайтед (2005-2007), Санфрече (Хирошима от 2007 до 2010) и Фагиано (Окаяма от 2011 до 2012).

 

Всички билети за трибуните на „Тойота Стейдиъм" в Нагоя вече са продадени за контролата между Япония и България, която е първа от азиатското турне на „лъвовете".

 

Водени от националния селекционер Любослав Пенев, те отпътуваха на изток в понеделник в 7:10 часа и след междинни спирки в Мюнхен и Сеул, пристигнаха в столицата Токио след близо 24 полет.

 

Българите се настаниха в 5-звездния ANA Crowne Plaza Hotel Grand Court Nagoya. Градът се намира на остров Хоншу и е с население от близо 2 300 000 жители. "Тойота Стейдиъм" пък е за за 45 000 зрители и беше открит за Мондиал 2002.

 

Вратарят на Твенте Николай Михайлов отпада от сметките на Любо Пенев за контролите с Япония и Казахстан, тъй като още се възстановява от контузията си в ръката.

 

Котоошу без съмнение е най-известният българин в Япония и е първата асоциация с нашата държава, която местните жители правят, щом чуят името „България".

 

Sporta.bg припомня, че Калоян Махлянов имаше отговорната задача да защити ранга си „одзеки" на приключилия преди няколко дни турнир по сумо в Токио.

 

Котоошу се справи с предизвикателството и завърши надпреварата с положителен баланс - 8 победи и 7 загуби.