Бербатов е в София за среща с Любо Пенев

снимка: Булфото

Димитър Бербатов е в София по покана на националния селекционер Любослав Пенев. Нападателят на Фулъм пристигна в столицата, защото е поканен да участва в приятелски мач с треньора на „лъвовете".

 

На пръв поглед невинният повод за появата на Бербо на родна земя крие по-дълбок смисъл - Пенев се надява на четири очи да убеди звездата на Фулъм да се върне в националния отбор за предстоящите срещи от световните квалификации с Малта и Дания.

 

Бербатов ще се срещне лично с Пенев, за да обсъди подробностите около приятелския двубой и евентуално да обмисли предложението му да отново да облече екипа на „лъвовете", предава агенция БЛИЦ.

 

Sporta.bg припомня, че Бербатов с охота се е съгласил да участва в благотворителния мач в чест на своя добър приятел Стилиян Петров, който ще събира средства за лечение на болестта левкимия.

 

Фулъм няма мачове през уикенда в Премиършип, защото трябва да се изиграят двубоите от четвърфиналите на ФА къп между Манчестър Юнайтед и Челси. „Котиджърс" излизат на терена чак на 17-ти март и дотогава Бербо ще има няколко дни почивка от ангажиментите си с клубния си отбор.

 

Любослав Пенев не за първи път ще се опита да убеди Бербатов да се върне в националния отбор, след като през август миналата година дори му прати повиквателна за квалификациите с Италия и Армения.

 

Бербатов в действителност се върна в България, но организира специална пресконференция на 3-ти септември, в която обясни надълго и нашироко, че не смята да играе отново за „лъвовете".

 

Бербо също така посочи, че единственият човек, който открито го е канил отново в националния отбор, е именно Любослав Пенев.

 

Христо Стоичков и Димитър Бербатов са потвърдили участието си в благотворителния мач на името на Стилиян Петров, на който ще се събират средства за деца, болни от левкемия.

 

Мачът ще се състои на 25 май на Националния стадион "Васил Левски" и ще се излъчва на живо по БНТ.

 

В него ще участват и бивши футболисти на Астън Вила, като се очаква Стилиян Петров да дойде в София специално за инициативата.