Капело отказал условията на ПСЖ, остава в Русия

снимка: БТА

Спряганият за нов страши-треньор френския шампион Пари Сен Жермен Фабио Капело е отхвърлил офертата на клуба и остава начело на Русия.

 

Според медиите на Апенините парижани са предложили на специалиста договор за срок от една година и именно това е причината той да откаже работата.

 

Причината ПСЖ да предложи краткосрочен контракт на Капело е желанието на собствениците на клуба на треньорската скамейка на „Парк де Пренс" да седне мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.

 

Неговият договор с „артилеристите" изтича, но той категорично отхвърли спекулациите, че ще напусне Лондон това лято, което поставя ПСЖ в деликатна ситуация в следващите 12 месеца.

 

По-рано през деня президентът на Руската футболна федерация Николай Толстих заяви пред R-Sport, че е уверен в оставането на Капело начело на Сборная. Той пое Русия през юли 2012 година, а договорът му е до следващото лято.

 

Sporta.bg припомня, че по-рано днесфренските медии гръмнаха с новината, че Фабио Капело е пристигнал във френската столицавчера вечерта, заедно със сина си Пиерфилипо, за да смени Карло Анчелоти.