Моуриньо пожела Игуаин на "Стамфорд Бридж", Реал иска 40 милиона

снимка: БТА

Нападателят на Реал Мадрид Гонсало Игуаин е разкрил пред свои приятели, че Челси, и в частност новият мениджър Жозе Моуриньо, го искат в състава си през това лято, разкрива днес вестник "As".

 

Аржентинският нападател е спряган за трансфер на Острова, като бившият европейски шампион е насочил вниманието си към Пипита, след като не успя да се уреди с Единсон Кавани, който се озова в ПСЖ срещу 62 милиона евро.

 

Арсенал пък се считаше за сигурен нов отбор на Игуаин, но в крайна сметка Реал Мадрид е отказал оферта от 27 милиона евро за своя нападател, тъй като до момента "кралския клуб" удря на камък в опитите си да привлече Луис Суарес или Гарет Бейл.

 

Желанието на Анчелоти е да задържи аржентинския стрелец на "Сантяго Бернабеу", ако не се намери негов заместник, което засега не се получава. Освен това ръководството на тима сложи цена от 40 милиона евро на своя нападател.

 

В същото време Жозе Моуриньо беше категоричен, че в офертата на Челси за Уейн Рууни не са предлагани играчи, особено Луис или Мата. Той е уверил и двамата, че имат бъдеще на "Стамфорд Бридж".

 

Новата оферта на Челси към Юнайтед за Рууни пък се смята, че е на стойност 25 милиона евро.