Окончателно: Мартин Петров се разделя с Еспаньол

снимка: rcdespanyol.cat

Мартин Петров няма да преподпише с Еспаньол и ще се раздели с каталунския отбор, стана ясно днес чрез официално съобщение от ръководството на „папагалчетата".

 

Освен 34-годишния бивш български национал, с клуба прекратяват отношенията си вратарят Кристиан Алварес и преотстъпеният нападател Самуеле Лонго, който пък ще се завърне в Интер.

 

"Желаем възможно най-големи успехи на тримата футболисти, независимо къде продължат своята футболна кариера", пише в официалния сайт на Еспаньол.

 

Раздялата на Мартин Петров с каталунците изглежда очаквана, след като българският краен полузащитник не можа да се впише в състава на Хавиер Агире, когато подписа временния си контракт през зимата.

 

Очакваше се Петров да бъде основният инструмент на тима в борбата му за оцеляване в Примера дивисион, но „папагалчетата" се справиха отлично със задачата и без неговата помощ.

 

Марто се включи в 8 мача от Ла Лига през пролетния полусезон, но винаги влизаше като резерва 10-15 минути преди края на срещите.

 

Няма информация към момента за следващата дестинация на Петров, който за последно игра във втородивизионния английски Болтън, преди да се завърне в испанския елит.

 

Sporta.bg припомня, че преди няколко дни се появиха информации, че българският национал Валери Божинов преговаря с Еспаньол и може да се озове на „Естадио Корнея ел Прат".