Мартин Петров не можа да вдигне Купата на Каталуния, Барса би с дузпи

галерия:

снимка: fcbarcelona.cat

Мартин Петров влезе в игра на полувремето, но не можа да помогне на своя Еспаньол да победи Барселона и да триумфира с Купата на Каталуния.

 

„Папагалчетата" водеха в резултата с 1:0 чак до 89-ата минута, когато обаче по-именитият каталунски отбор стигна до изравняването и след това спечели битката с дузпи.

 

Барселона надигра Еспаньол и в Примера дивисион преди няколко дни, макар днес далеч да не бе толкова убедителен в успеха си над градския съперник.

 

Именно този финал трябваше да определи кой от двата отбора ще излезе начело по брой Купи на Каталуния, като вече Барса има 7 отличия срещу 6 на Еспаньол.

 

Барселона отстрани Химнастик (Тарагона) след 1:0 в полуфинала, а „папагалчетата" се справиха с още по-непретенциозния Ягостера с 3:0, за да се класират за финалния двубой.

 

В 19-ата минута бившият футболист на „блаугранас" Шимао Саброса откри резултата в полза на Еспаньол след изстрел отблизо и смълча трибуните на стадион „Камп Ноу".

 

На почивката в игра се появи 34-годишният бивш български национал Мартин Петров, който изигра вероятно един от последните си мачове с „бяло-синия" екип. Марто едва за 9-ти път се появява на терена през пролетния полусезон и има голяма вероятност договорът му да не бъде подновен след края на първенството в Примера дивисион.

 

 

Франсеск Фабрегас с 14-ия си гол през сезона изравни резултата в 89-ата минута и донесе радост на зрителите на трибуните, с което направи 1:1 и даде шанс на Барса да се бори за трофея.

 

Кристиан Стуани и Алекс Сонг бяха изгонени с директни червени картони в самия край на дербито заради физическа саморазправа.

 

В крайна сметка при дузпите играчите на Барселона се оказаха по-точни и с 4:2 триумфираха в мини-турнира за Купата на Каталуния.

 


FCB 0-1 ESPby fgoal

 


FCB 1-1 ESPby fgoal

 


Song y Stuani expulsadosby fgoal

 


Penalties Barça vs Espanyolby fgoal