Виланова поздрави Неймар за избора му

снимка: БТА

Наставникът на Барселона Тито Виланова се зарадва на новините, свързани с трансфера на бразилския суперталант Неймар по посока "Камп Ноу".

 

През уикенда бе официално потвърдено, че перлата на Сантос ще заиграе на "Камп Ноу" през лятото, като националът вече изигра последния си мач за клуба на Пеле.

 

Попитан относно придобивката на Неймар, старши-треньорът на каталунците приветства Неймар в редиците на новия испански шампион.

 

"Благодарен съм на клуба и техническото ръководство, които успяха да предвидят, че този футболист ще се превърне в нещо специално", коментира Виланова.

 

"Когато Барса прояви интерес към него, много други клубове все още не го бяха направили. Това ни помогна в преговорите със Сантос. В последствие на масата вече имаше много други оферти".

 

"Поздравявам Неймар за избора, който той направи. Той избра един спортен проект, а не икономически такъв. Ще видим как той ще се адаптира към футбола в Европа, но аз съм сигурен, че той ще се справи. Ние ще му помогнем, за да се превърнем в още по-добър тим".

 

Наставникът на Барса призна, че Неймар е бил една от приоритетните цели на тима за това лято.

 

"Неймар бе приоритет за нас. Искахме да усилим атаката си, като в продължение на две години и половина получавахме позитивни доклади за него", обясни Тито.