Барса и Меси са отказали умопомрачителните 340 милиона евро от руснаци

снимка: fcbarcelona.com

Какво точно означава Барселона за Лионел Меси? Mundo deportivo в днешния си брой хвърля светлина върху това, след като стана ясно, че аржентинският магьосник е отхвърли оферта на обща стойност от 340 милиона евро от елитен руски клуб.

 

Най-вероятно това са били новоизлюпените милиардери от Анжи, но испанският всекидневник не разкрива името на отбора, но увери своите читатели, че информацията е 100% вярна, което доказва колко много означава Барса за Меси.

 

Руснаците са били готови да покрият клаузата на ЛА Пулга на стойност 250 милиона евро, а на играча са предложени космическите 30 милиона на сезон - без данъци и без да се броят бонусите към сумата.

 

Меси и неговият баща обаче са били категорични, че не желаят да преговарят с отбора, защото нисичкият магьосник иска да играе само и единствено за Барселона.

 

През изминалата седмица пък от "Камп Ноу" съобщиха, че звездата на тима се е съгласил да подпише нов договор, който ще задържи Меси в каталунския колос поне до 2018 година. НА всичкото отгоре Лео ще получава 15 милиона евро - двойно по-малко от офертата на руския клуб.

 

Досега се смяташе, че няма човек, който да се е опитал да примами с пари Лео Меси, като дори Роман Абрамович не е правил опит да привлече Ла Пулга на „Стамфорд Бридж". Ето обаче че е имало оферта, но Меси категорично е настоял, че предпочита да се бори за трофеи на стадиона, който чувства като свой дом.