Роналдо не успя да спаси Реал от каталунски кошмар на "Бернабеу" (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

Еспаньол затрудни максимално Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", като успя да стигне до точка срещу мадридския си съперник, завършвайки 2:2 с шампиона на Испания.

 

В испанската столица каталунският клуб стигна първи до гол чрез Серхио Гарсия (30), но в продълженията на първите 45 минути Роналдо изравни. В 47-ата минута пък Коентрао даде аванс на своите при 2:1, но в 88-ата минута Хуан Ангел Албин донесе точката на Еспаньол.

 

Така след 16 изиграни срещу Реал Мадрид вече има 33 точки и стои на 3-о място, изоставайки с 10 от лидера Барселона, както и на 4 от градския съперник Атлетико. Еспаньол пък е на предпоследно място с актив от 11 точки.

 

Моуриньо беше направил няколко промени в своя състав, които се дължаха най-вече заради контузията на Карим Бензема . Като централен нападател започна Кристиано Роналдо, докато зад него оперираха Модрич, Йозил и Кайехон. Дефанзивната полузащитна двойка беше Алонсо-Кедира, докато Арбелоа, Пепе, Рамос и Коентрао оформиха защитната четворка. На вратата отново беше капитанът Икер Касияс.

 

Срещата на "Сантяго Бернабеу" започна с минути мълчание в памет на дъщерята на легендата Алфредо Ди Стефано - Нанете Норма, която почина по-рано тази седмица.

 

След първия съдийски сигнал "кралския клуб" обсади вратата на каталунския си съперник, но ранен гол така и не падна. Най-добрата възможност се откри пред Лука Модрич, който беше чудесно изведен от Роналдо, но шутът на хърватина не беше точен и топката профуча встрани.

 

Последваха още няколко добри положения пред футболистите в бяло, като в 28-ата минута Алонсо пусна към Модрич, който се освободи от защитник и от дъгата на пеналта стреля с десния крак, но нацели левия страничен стълб - малшанс за „белия балет".

 

От своя страна Еспаньол разчиташе основно на контраатаки, но те се получаваха рядко заради големия процент на владение на топката от страна на Реал. В 30-ата минута Серхио Гарсия получи страхотен пас напред, като овладя между двама защитници на домакините. Той успя да се справи и с двамата, като с хубав диагонален удар в долния десен ъгъл на Касияс откри резултата в полза на Еспаньол - 0:1 на "Сантяго Бернабеу".

 

В 39-ата минута Йозил изведе по чудесен начин Роналдо в наказателното поле, но останал очи в очи с вратаря не успя да го преодолее - но пропуск за Реал. Все пак „белия балет" стигна до равенството още преди почивката, след като Кекдира центрира в пеналта пред вратаря, а Роналдо успя да засече с крак и вкара за 1:1.

 

Още в началото на вторите 45 минути възпитаниците на Моу натиснаха и логично в 47-ата минута падна гол. Топката попадна в Роналдо на границата на пеналта, а португалецът изведе Коентрао, който се пребори със защитник и с десния крак реализира дебютния си гол за Реал Мадрид - 2:1 за шампионите.

 

Последваха два нови ситуации пред вратата на Касия, като два пъти Роналдо изведе на добри позиции Ди Мария, но и в двата случая стражът се намеси, а при втори и гредата му помогна да опази мрежата си от трети гол. След това и самият Роналдо пропусна от 5 метра, като не успя да уцели топката.

 

Реал продължи да доминира, като отново CR7 и Ди Мария се отчетоха с пропуски, а в 70-ата минута цели 4-ма играчи на Еспаньол не успяха да засекат центриране пред вратата на Касияс и като по чудо „белия балет" не допусна гол.

 

Последва уникален пропуск за резервата Мората, който в 75-ата минута опита удар с глава, но защитник успя да парира неговия изстрел след хубав пас на Йозил. Малко преди края на срещата пък Еспаньол пропусна шанс да изравни, като Гарсия прати топката над вратата от едва два-три метра.

 

Шокът за Реал Мадрид обаче дойде в 89-ата минута, когато след разбъркване пред вратата на Касияс Албин се оказа най-съобразителен и разпечата испанския национал за 2:2.

 


Real Madrid vs Espanyol 2-2 16.12.12 (All Goals)by ourmatch