ВИДЕО: Фалкао изравни постижение на Бербатов

снимка: БТА

Тихичкият напоследък Радамел Фалкао напомни за себе си по уникален начин, след като снощи почти собственоръчно разби Депортиво Ла Коруня и наниза цели 5 гола при победата на Атлетико с 6:0.

 

По този начин Тигъра се отличи като едва 3-ия футболист, който бележи пет или повече попадения в противниковата врата за последните 10 шампионата в петте големи първенства - Премиър лийг, Примера дивисион, Серия А, Бундеслига и Лига 1.

 

Преди него това бяха правили само двама играчи - Джърмейн Дефоу и българският магьосник Димитър Бербатов.

 

Новият №9 във Фулъм направи това с фланелката на Манчестър Юнайтед при срещата на „червените дяволи" срещу Блекбърн на 27.11.2010 г. Тогава тимът на Митко печели със 7:1, а Берба бележи феноменалните 5 гола в двубоя.

 

Освен че Фалкао изравни постижения на българския голмайстор, още с 4-ото си попадение той се превърна в единствения играч от големите 5 първенства на Европа, който бележи 4 или повече попадения.

 

Друг интересен факт около 5-те попадения на Тигъра е, че той е стрелял точно 5 пъти към вратата на Ла Коруня. Перфектна успеваемост за най-добрия №9 на планетата. Черешката на тортата е фактът, че той мина и Кристиан Виери по голове в един мач. Италианецът беше нанизал 4 попадения срещу Саламанка през 1998, но сега и този рекорд принадлежи на колумбиеца.

 

"Вкарвал съм пет гола като малък в Богота. Като професионален футболист съм отбелязвал четири гола за Порто срещу Виляреал, но никога не бях стигал до пет попадения в един мач", каза Фалкао пред клубния сайт на Атлетико.

 

"Радвам, че поставих такова постижение. Докато напусна Атлетико, искам да оставя трайна следа в клуба", каза още той.

 

Sporta.bg пък ви предлага сами да прецените чии 5 гола са по-впечатляващи - на Димитър Бербатов или Радамел Фалкао.

 

 

 



Los 5 goles de Falcaoby Emenderk