Белият звяр се събуди и изигра перфектен двубой срещу Атлетико в дербито на Мадрид (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Реал Мадрид най-накрая показа истинското си лице, след като тази вечер подчини кръвния си градски съперник Атлетико с 2:0 в мегадербито от 14-ия кръг на Примера Дивисион.

 

Кристиано Роналдо наруши головата си суша в последно време с гол от пряк свободен удар в 16-ата минута. Това бе и първо негово попадение от подобна ситуация през сезона. Вторият гол беше дело на Йозил (65).

 

Шампионите най-накрая изиграха силен двубой, като доминираха във всеки един показател на терена, а и защитата за първи път през сезона изглеждаше на ниво. Освен това Пепе напълно обезличи звездата на гостите Фалкао. От своя страна, Моуриньо продължи да побеждава Атлетико, откакто се присъедини към Реал през 2010 година.

 

От този резултат най-печеливш излгежда Барселона, като отборът на Виланова има 40 точки - цели 6 пред Атлетико Мадрид и 11 пред Реал. До края на първенството обаче има много време.

 

Срещата започна равностойно, но първата ситуация се откри пред Радамел Фалкао. Габи направи пробив по дясното крило и опита пас към Ел Тигре. Нападателят изпревари Пепе с чудесно залъгващо движение, но Касияс с лявата си ръка успя да избие в корнер.

 

След първата опасност последва известно затишие, но в 16-ата минута Туран спря атака на Роналдо с ръка, а съдията отсъди пряк свободен удар на около 30 метра от вратата. Кристиано застана зад топката, въпреки че скоро не беше белязал от свободен удар.

 

Това обаче се промени именно срещу Атлетико - португалецът стреля силно над стената, а топката бързо падна и влетя в долния десен ъгъл на вратата, а Тибу Куртоа не успя да направи нищо - 1:0 за „кралския клуб".

 

Последваха няколко хубави атаки на Реал Мадрид, които обаче загубиха острота в завършващата фаза и до нов гол не се стигна. В 36-ата минута пък Роналдо пробва удар от близо 40 метра, топката тупна коварно пред вратаря, но белгиецът успя да избие.

 

В края на полувремето Марио Суарес пробва удар, спасен от Касияс, а съдията сметна за ненужно да отсъди нарушение срещу Роналдо в близост до наказателното поле - 1:0 на полувремето.

 

Втората част започна с натиск на Реал Мадрид, като при опасно центриране на Ди Мария нито един футболист в бяло не успя да засече топката. В 50-ата минута пък Фалкао пробва удар отдалеч, който не затрудни по никакъв начин Касияс.

 

Реал отново се понесе в атака 8 минути след началото на вторите 45 минути. Бензема пусна към Йозил, който от своя страна размени няколко паса с Роналдо в близост до вратата, но за съжаление на шумните фенове на домакините португалецът стреля в аут. В 60-ата отново CR7 пробва късмета си от пряк свободен удар, но Куртоа този път съумя да избие - все още 1:0 на "Сантяго Бернабеу".

 

В 65-ата минута обаче нямаше кой да спре мълниеносната контраатака на Реал Мадрид. Ди Мария овладя топката в собствената половина и намери Бензема пред наказателното поле. Френският национал чукна с пета към Роналдо, който се опита да го изведе, но не успя. Топката все пак се върна при него, а защитата съвсем забрави за Йозил, който стоеше сам в наказателното поле.

 

CR7 го видя и веднага насочи коженото кълбо към немеца, който в първия момент не овладя добре, но успя да стреля от воле, а топката мина между краката на Куртоа - 2:0 за „белия балет".

 

В 75-ата минута Бензема проби през цялата защита на „дюшекчиите" и бе фаулиран на границата на наказателното поле. Придобилият самочувствие Роналдо отново пробва своя удар, но феновете на „Сантяго Бернабеу" въздъхнаха тежко, след като топката срещна горната греда на вратата.

 

Само 3 минути след това Арбелоао пусна по дясното крило към Йозил, който изведе Роналдо с перфектен диагонален пас, но португалецът за втори път тресна греда, но този път странична.

 

До края на срещата пък Реал контролираше умело играта и не позволи изненада до края на срещата, въпреки че Адриан можеше да се разпише, но реши да падне за дузпа, вместо да стреля. Такава, разбира се, не беше отсъдена.


szólj hozzá: Real Madrid vs Atletico 2:0 MATCH HIGHLIGHTS