Кръв, потоп и изненадващ герой белязаха успех на Реал Мадрид (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Шампионът на Испания Реал Мадрид демонстрира шампионски характер и с много усилия измъкна победа с 2:1 при днешното си гостуване на Леванте във Валенсия.


Срещата от 11-ия кръг на Примера Дивисион се изигра при много тежки за футбол условия, като причина за това бе наводненият терен на домакините. Ситуацията за "белите" се усложни още повече и с аркадата, която получи Кристиано Роналдо още в началото. Португалецът напусна принудително игра на почивката, но преди това успя да изведе своя тим напред в резултата.


Анхел Родригес изравни за Леванте през второто полувреме, а в герой за Реал Мадрид се превърна младият Алваро Мората, който донесе три точки на "кралския клуб" с победно попадение в 84'. Така Реал Мадрид запази дистанцията от 8 точки зад лидера Барселона, събирайки актив от 23 пункта и намирайки се на трето място във временното класиране.


Кристиано Роналдо оглави атаката на Реал Мадрид в отсъствието на Гонсало Игуаин и Карим Бензема, а зад португалеца застана Месут Йозил. Анхел Ди Мария и Хосе Кайехон стартираха на двата фланга, докато Микаел Есиен и Шаби Алонсо стартираха в средата на терена. Фабио Коентрао се завърна в състава на "белите" след лечение на травма, а защитният вал на гостите бе допълнен от Алваро Арбелоа, Пепе и Серхио Рамос. Кака и Лука Модрич останаха на пейката, като освен Алваро Мората, Жозе Моуриньо не разполагаше с нито един нападател сред своите резерви.


Обафеми Мартинс отново стартира като острие в атаката на Леванте, а триото Баркеро - Хуанлу - Ел Жар помагаше на нигериеца от по-задна позиция.


За съжаление на Жозе Моуриньо, кризата в атака за Реал Мадрид се влоши още през първата част на двубоя, когато Кристиано Роналдо получи неприятна аркада над лявото око. Португалецът доигра полувремето и дори отбеляза гол, но още на почивката бе заменен принудително от Раул Албиол.

 


Още от самото начало двата тима бяха принудени да свикнат с тежките условия за игра, като наводненият терен във Валенсия видимо затрудняваше опитите им да играят футбол. В 4' Кристиано Роналдо скочи за една въздушна топка с Давид Наваро, но получи тежък удар в лявата вежда. От веждата на португалеца рукна кръв, което и създаде доста работа на лекарския щаб на "белите".


Макар и с аркада над лявото око, Роналдо успя да открие резултата след 21 минути игра. Гостите изсипаха една топка в наказателното поле на Леванте, където бранител на домакините отклони топката право в краката на "седмицата". Роналдо от своя страна не се поколеба и с изстрел под гредата изведе шампионите напред - 0:1.

 

 


На полувремето в съблекалнята на Реал Мадрид прецениха, че Роналдо не може да продължи срещата, което и наложи принудителна смяна на португалеца с Раул Албиол. Резултатът пък можеше да бъде изравнен само две минути след подновяването на играта, но силен изстрел на Хуанлу мина покрай гредата.


В 62' трибуните все пак изригнаха в един глас, тъй като домакините успяха да възстановят равенството в резултата. Отклонена от Обафеми Мартинс топка попадна в Анхел Родригес, който от своя страна матира Касияс и изравни за 1:1. Само минута по-рано Реал Мадрид като по чудо не бе удвоил преднината си, след като по чудноват начин Серхио Рамос стреля с пета на сантиметри от голлинията. Още по-странно обаче бе, че опитът за гол на бранителя не се оказа успешен, отклонявайки се от Диоп и напречната греда.

 

 


Попадението на Анхел още повече усили офанзивната настройка на "белите", като само две минути по-късно гостите бяха близо до гол. Кайехон получи възможност да обстрелва пазената от Мунуа врата, но Хуанфран се намеси решаващо в последния момент.


В 71' се стигна до драматичен, но и спорен момент пред вратата на домакините. Кайехон бе фаулиран от Давид Наваро на границата на наказателното поле, като реферът на срещата прецени, че нарушението е било в пеналтерията на Леванте. Повторенията обаче показаха, че по-скоро е обратното. В крайна сметка това нямаше никакво значение, защото Шаби Алонсо не успя да преодолее Мунуа, пропускайки отсъдената в полза на "белите" дузпа.

 

Гостите от Мадрид продължиха да атакуват с всички налични сили, за което и можеха да бъдат наказани в 74'. Груба грешка на Раул Албиол позволи на Хуанлу да излезе очи в очи с Икер Касияс, ала изстрелът на крилото мина на сантиметри покрай десния страничен стълб.


В 82' Жозе Моуриньо предприе ход на отчаянието, гласувайки доверие на юношата Алваро Мората. Едва ли обаче португалецът предполагаше, че само две минути по-късно, тази смяна ще се окаже повече от успешна.

 

Гостите получиха възможността да изпълнят статично положение пред вратата на Леванте, като зад топката застана Шаби Алонсо. Баскът се реваншира за пропуска си от бялата точка и качи кълбото на главата на Мората, който не се поколеба, насочвайки го прави в мрежата за 1:2.


До края на срещата Леванте вече нямаше сили за ново изравняване, като най-добрият шанс се откри пред Обафеми Мартинс три минути преди края. Нигериецът успя да преодолее Касияс, но вече и от твърде малък ъгъл, стреля твърде неточно с левия крак.


szólj hozzá: Levante vs Real Madrid 1:2 GOALS HIGHLIGHTS