"Ел Класико" завърши без победител след страхотно шоу и 4 гола на Меси и Роналдо (ВИДЕО И СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Реал Мадрид и Барселона не успяха да се победят в най-интересното събитие от футболния уикенд в света и Европа.

 

В мач от 7-ия кръг на Примера дивисион "Ел класико" предостави уникални емоции на феновете, а двата отбора завършиха зрелищно 2:2 в дербито на "Камп ноу".

 

Роналдо даде аванс на „кралския клуб" в 23-ата минута, след като се възползва от чудесен пас на Бензема. Малко след това французинът нацели гредата от чисто положение, а в 31-ата минута Меси възстанови равенството след уникална грешка на Пепе и останалите в бял екип.

 

Второто полувреме започна с натиск на домакините, а в 61-ата минута отново Меси беше в прегръдките на своите съотборници, след като отбеляза след брилянтен удар от пряк свободен удар. Роналдо обаче отговори на предизвикателството. Реализирайки 5 минути по-късно след страхотен пас на Йозил.

 

Като цяло, равенството е най-справедливият резултат, след като Реал пропусна няколко удобни положения, докато в края на двубоя Монтоя нацели гредата зад Касияс, а Педро в добавеното време беше близо до това да донесе победата на Барса.

 

Равенството обаче е по-незадоволително за „кралския клуб", който остава на 8 точки от лидера Барселона. Моутим има 11 точки след 7 изиграни срещи, докато Барса е с 19. Това бяха и първите 2 точки, които Меси и компания губят в първенството.


Изненадата в състава на Барселона

 

Тито Виланова заложи на схемата 3-4-3 и изненада всички, които очакваха Масчерано и Сонг да действат в защита. Алба, Масчерано и Алвеш оформиха триото в защита, а най-голямата изненада беше включването на Адриано Кореа в халфовата линия. Останалите в нея бяха Шави, Бускетс и завърналия се Иниеста. В нападение Тито беше заложил на Фабрегас и Меси, а другата изненада беше включването на Педро.

 

Желанието на Мадрид за включване на Кака в стартовите 11 на Реал Мадрид не се сбъдна и Моуриньо остави преобразения бразилец на пейката. Големият спор за поста ляв защитник бе решен в полза на Марсело, който бе предпочетен пред Коентрао.

 

Други изненади в състава на „кралския клуб" нямаше и останалите титуляри бяха Касияс, Рамос, Пепе, Арбелоа, Алонсо, Кедира, Йозил, Ди Мария, Бензема и Кристиано Роналдо.

 

Началото на срещата - превес за Барселона, но по-опасно е пред Валдес

 

Първият удар към една от двете врати беше на Анхел ди Мария в 5-ата минута, но като цяло Барселона изглеждаше по-опасна в атака. На няколко пъти "кралския клуб" се пропука по крилата, като на два пъти Фабрегас не успя да комбинира със свой съотборник, а в 11-ата минута Иниеста проби в наказателното поле, но не успя да даде топката на Маси.

 

Реал пък отговори с многоходова комбинация, в която Йозил намери Ди Мария на крилото. Аржентинецът видя непокрития Бензема в наказателното поле и му подаде веднага, но французинът не успя да се възползва.

 

Първата реална опасност дойде в 18-ата минута, когато Кедира извоюва корнер. Йозил центрира чудесно и Серхио Рамос надскочи всички, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда.

 

Роналдо отново смълча "Камп ноу", Бензема нацели гредата - 0:1 за Реал

 

В 23-ата минута многоходова атака на Реал Мадрид продължи към лявото крило, където Йозил и Ди Мария комбинираха. Топката стигна пред наказателното поле към Кедира, който бързо пусна в наказателното към Бензема. Французинът се завъртя с лице към вратата и пусна в ляво от себе си на Роналдо, който с мощен удар с левия крак реализира за 0:1 - "белия балет" повежда на "Камп Ноу".

 

Две минути след това защитата на Барселона беше матирана отново, като топката стигна до Ди Мария, който веднага намери Бензема в наказателното. Нападателят беше на 4 метра от вратата абсолютно непокрит, но ударът му не се получи и топката срещна дясната греда - уникален пропуск.

 

Алвеш пък получи неприятно разтежение и легна в центъра на терена. Тито Виланова беше принуден да пусне Монтоя на мястото на бразилеца.


Непростима грешка на футболистите в бяло

 

В 31-ата минута почти от нищото Барселона успя да стигне до изравнителен гол. Топката стигна до Педро на дясното крило, който се опита да центрира по земя. Топката рикошира в защитник на гостите, а след това Пепе с глава я поднесе на Меси на метър от вратата. Аржентинецът беше абсолютно непокрит и безпроблемно успя да изравни - 1:1 и ужасяваща грешка на „белия балет".

 

След гола Барселона се опита да натисне, но до по-интересни положения така и не се стигна и полувремето приключи при резултат 1:1.

 


Симулации и ескалация на напрежението

 

Втората част започна с натиск на Реал Мадрид, който на два пъти беше в близост до наказателното поле, но сбърка при подаването. В 48-ата минута Йозил се опита да си изпроси дузпа, след като получи в наказателното поле, но при обръщането си реши да падне на земята, вместо да остане сам срещу Валдес.

 

Подобно положение последва и в наказателното на Реал Мадрид - три-четири минутки по-късно Иниеста се опита да мине покрай Пепе, но португалецът успя да избие в корнер. Испанският национал се хвърли акробатично и поиска дузпа, но такава нямаше. Двата отбора се събраха около двамата играчи, но съдията бързо тушира напрежението.


Невероятни 5 минути на "Камп ноу"

 

В 60-ата минута Лионел Меси проби чудесно през центъра, но Шаби Алонсо го повали. Съдията пожали халфа на Реал, който вече имаше жълт картон, но отсъди пряк свободен удар на около 20 метра. Аржентинецът се нае да изпълнява и с фантастичен техничен удар успя да реализира - 2:1 и "Камп Ноу" ликуваше в 61-ата минута.

 

 

"Кралския клуб" обаче реагира бързо и се хвърли да изравнява. В 66-ата минута гостите откраднаха топката в центъра и Алонсо я чукна към Йозил. Без да се бави техничният халф подаде напред към Роналдо, който се откъсна сам и с удар в левия ъгъл възстанови равенството - 2:2.

 

 

Игуайн пропусна сам срещу Валдес, Монтоя нацели гредата - краят на "Ел класико"

 

След гола на Барса на терена се появи Игуайн, пред когото се откри чудесна възможност. В 77-ата минута „белия балет" осъществи светкавична атака и Йозил изведе Игуайн в наказателното поле. Той надбяга защитник, но си скъси ъгъла и Валдес успя да спаси.

 

Последваха няколко бързи атаки и за двата отбора, като Меси и резервата Алексис можеха да отбележат, но бяха спрени от защитата на „кралския клуб". Пред вратата на Барселона пък Роналдо и Игуайн бяха най-голямата заплаха, но в 85-ата минута аржентинецът не се възползва от добро центриране на Алонсо.

 

Все пак Барселона беше най-близо до победата в края, след като в 89-ата минута Барселона разигра чудесно и Меси даде топката на резервата Монтоя, който нанесе чудесен удар, който обаче се отби в гредата - късмет за Реал Мадрид.

 

Иво Вецев, sporta.bg