"Кралския клуб" най-накрая в действие - обърна и разби Супер Депор в Мадрид

снимка: БТА

Реал Мадрид най-накрая напомни за себе си в Примера дивисион, след като изигра може би най-силния си мач до момента и разби Депортиво Ла Коруния с 5:1 в мач от 6-ия кръг на първенството.

 

Изненадващо Рики даде аванс на гостите, но след това „кралския клуб" изигра изключително силни минути. Роналдо от дузпа вкара за 1:1 в 23-ата минута. Ди Мария след чудесно подаване на Модрич направи 2:1 в 38-ата, а в края Роналдо отбеляза за 3:1.

 

През втората част Реал показа страхотни изпълнения, а Супер Депор се измъкна само с два гола - на Пепе с глава в 66-ата минута, както и на Роналдо, който от дузпа реализира своя хеттрик в 81-ата минута.

 

Благодарение на победата си „кралския клуб" се изкачи до 6-а позиция, като има едва 10 точки - 8 по-малко от лидера Барселона. Депортиво пък се намира на 14-а позиция с 6 точки.

 

Реал Мадрид започна по-активно срещата, но Игуаин и Ди Мария се отчетоха с пропуски, а най-фрапантен беше този на Роналдо в 13-ата минута - Кедира го изведе чудесно в наказателното поле, но диагоналният удар на портулагеца не затрудни Арансубия.

 

Противно на очакванията обаче Ла Коруния стигна първа до попадение, след като многоходова атака на гостите изведе Бруно Гама на дясното крило. Той подаде пред наказателното поле на Рики, който с две докосвания матира цялата защита на Реал, излезе сам срещу Касияс и прокара топката между краката на вратаря - 0:1 на „Сантяго Бернабеу".

 

Най-активният в състава на „кралския клуб" Ди Мария обаче за пореден път развинти защитата на Депортиво и нахлу в наказателното поле. Мануел Пабло се опита да го фаулира с надеждата, че ще го събори пред наказателното поле, но аржентинецът вече бе стъпил в пеналта - дузпа за Реал. Роналдо застана зад топката и със залъгващо движение изравни - 1:1.

 

„Белия балет" продължи да натиска, като в 38-ата минута Модрич приспа защитниците в синьо-бяло с пас през центъра в наказателното поле. Там се озова Ди Мария, който чукна топката под плонжа на Арансубия, тя срещна гредата, но крилото притича и засече с глава - 2:1 за шампионите.

 

До края на полувремето Реал Мадрид стигна до нов гол, след като Лука Модрич пробва късмета си отдалеч, вратарят отрази топката, но Роналдо притича и глава вкара за 3:1.

 

През втората част в игра се появи Кака, който замени слабия в срещата Йозил. Бразилецът се включи успешно, като на няколко пъти подаде добре към свои съотборници, но Рамос на два пъти и Шаби Алонсо не успяха да преодолеят съпротивата на Арансубия.

 

Все пак в 66-ата минута Реал стигна до 4-ия си гол - Шаби Алонсо центрира перфектно от пряк свободен удар, а Пепе се откъсна зад отбраната и с глава заби поредния пирон в ковчеха на Депортиво. Малко след него и Роналдо пробва късмета си, но вратарят отново спаси.

 

Последваха нови добри атаки за момчетата на Жозе Моуриньо, като Кака се опита да отбележи в тазгодишния си дебют в Ла Лига, но Арансубия спаси. Бензема също се опита на два пъто да отбележи, но вратарят на Ла Коруния предпази своите от още попадения.

 

Той обаче нямаше какво да направи в 84-ата минута, когато Кака спечели дузпа за Реал, след като защитник на гостите игра с ръка. Роналдо отново застана зад топката и с удар в гредата успя да отбележи своя хеттрик - 5:1 за шампиона на Испания.R