Виланова: Няма нищо между Меси и Вия

снимка: БТА

Наставникът на Барселона Тито Виланова не отдаде голямо значение на инцидента, който се разигра между Лионел Меси и Давид Вия в края на първото полувреме срещу Гранада (2:0) на "Камп Ноу" снощи.


Тогава аржентинецът се развика на своя съотборник, като Вия също не му остана длъжен. Виланова обаче посочи, че подобни неща са нормални за футбола, като и дума не може да става за какъвто и да е проблем между двете суперзвезди на каталунците.


"Нищо особено не се е случило. Който някога е играл футбол знае, че подобни разговори между играчите са част от спорта", обясни Виланова.


"Подобни сцени са доказателство, че отборът е жив. Ако футболистите не обсъждаха между себе си различни епизоди от играта, това щеше да бъде по-лошо", добави тактикът, който записа пета поредна победа с Барса в Примера Дивисион.


Барселона е едноличен лидер в шампионата с 15 спечелени точки от 15 възможни. В настоящия момент "блаугранас" водят с 11 пункта пред шампиона Реал Мадрид, който тази вечер гостува на Райо Вайекано.


"Не чувствам напрежение, нито задължения в някаква посока. Знаех от самото начало, какво точно се изисква от мен. Ключово срещу Гранада бе отбелязването на първия гол, което ни помогна да отворим повече тяхната игра. Мисля, че се представихме страхотно", коментира Виланова.