Дани Алвеш: Меси не може да бъде сравняван с никого

снимка: БТА

Десният защитник на Барселона Дани Алвеш обяви, че съотборникът му в Барселона Лионел Меси не може да бъде сравняван с нито един друг футболист.

 

Аржентинският маг спечели три пъти поред наградата „Златна топка", а след като наниза 73 гола през последния сезон е основен фаворит и през тази година. Даниел Алвеш пък е убеден, че съотборникът му е уникален.

 

„Не можете да сравнявате Меси с никого в момента", сподели националът на Бразилия на пресконференция, като също така изрази желанието си да види звездата на Сантош Неймар в състава.

 

„Много бих искал да деля една съблекалня с Меси и Неймар".

 

Алвеш не пропусна и темата с новия наставник на Барселона Тито Виланова, който ще замести на поста Хосеп Гуардиола. Бразилецът е сигурен, че Тито е точният човек, който да наследи Пеп.

 

„Не мисля, че нещо ще се промени под ръководството на Тито. Всички ще направим така, че на него да му е по-лесно. Тито има ясни идеи за това какво иска. Единствената разлика в момента е, че Пеп го няма.

 

„Ако набързо хвърлим поглед към статистиките ми, не мисля, че съм изкарал слаб сезон. Тито винаги ме е подкрепял и ще разчита на мен.

 

„Желите ни за новия сезон са ясни - победи в Ла лига и в Шампионската лига".

 

Барселона започва кампанията си в Примера дивисион срещу Реал Сосиедад на 18-и август.