Супертрансфер за Сити – Йоветич е най-новият “гражданин“

Манчестър Сити продължава подсилването на състава си за новия сезон, като днес бе осъществен най-големия удар на "гражданите" - звездата на Фиорентина Стефан Йоветич.

 

След продажбата на Неймар в Барселона, футболната общественост очакваше със затаен дъх какво ще се случи с другите най-желани играчи - Бейл, Суарес, Кавани и Йоветич.

 

След като Сити не успя да вземе Кавани, Пелегрини се сдоби с Алваро Негредо, а сега новият испански мениджър ще има на разположение един от най-добрите футболисти в света, който през последните две години носи Фиорентина на гърба си.

 

На официалния си акаунт в Туитър "виолетовите" обявиха, че се разделят с черногореца, който беше и капитан на отбора. Те разкриха и името на новия му отбор - Манчестър Сити, като Йоветич трябва да премине медицински прегледи.

 

Засега не е ясна трансферната сума, но медиите на Острова вече разкриха, че цената на плеймейкъра е около 30 милиона евро. Именно тази сума отказа Ювентус от желанието на тима да вземе Йоветич, който беше преследван от торинци в продължение на две години.

 

Очаква се в близките дни черногорецът да бъде представен официално, а с това трансферите на Пелегрини няма да спрат, защото той търси още дефанзивен халф и централен защитник.