Трансферни новини и слухове от последните 24 часа

снимка: БТА/AP

Футболното лято 2013 не може да се сравнява по екшън и емоции с миналата година, когато имаше Европейско първенство, но турнирът за Купата на Конфедерациите ще ни разсейва от бляновете за море, плаж и вълни.


Също така големите европейски колоси и по-малките отбори се впускат в люта битка за размяна на футболисти, започнала с отварянето на летния трансферен прозорец.

 

Ливърпул няма намерение да спира с трансферите след привличането на Хенрик Мъхитарян от Шахтьор.

 

Мърсисайдци са се договорили със Селта за закупуването на нападателя Яго Аспас за 7.6 милиона паунда, а освен това крилото на Севиля Луис Алберто ще акостира на „Анфийлд" до 48 часа за 6 милиона. Атакуващият халф на Порто Кристиан Атсу е също на крачка от преминаване в Ливърпул срещу 3 милиона.

 

Бившият треньор на Ливърпул и настоящ на Наполи Рафаел Бенитес може изненадващо да привлече звездата на „червените" Луис Суарес, след като Единсон Кавани си намери нов отбор.

 

По информация на Daily Mirror Барселона готви мегаоферта на стойност 30 милиона паунда за един от малкото испански национали, които не се подвизават в каталунския колос - Хуан Мата, който стана футболист номер 1 на Челси през изминалия сезон.

 

Челси са на път да осъществят сделка с Наполи за привличането на уругвайския голаджия Единсон Кавани.

 

Жозе Моуриньо готви оферта за Барселона за закупуването на младежкия национал на Испания Тиаго Алкантара, който е искан и от Манчестър Юнайтед, твърди Mundo Deportivo.

 

Интер са информирали официално колегите си от Барселона, че цената на вратаря Самир Ханданович е 25 милиона евро.

 

Според Daily Mirror Реал Мадрид е резервирал фланелката с номер 11 за следващия сезон за Гарет Бейл.

 

Борусия Дортмунд ще опитат да привлекат белгийския нападател на Челси Ромелу Лукаку, който през изминалия сезон играеше под наем в Уест Бромич Албиън и направи фурор със 17 гола.

 

ПСЖ и Челси са се разбрали за трансфера на Давид Луиш на стойност 45 милиона евро, но официално сделката ще бъде обявена след края на турнира за Купата на Конфедерациите.

 

Водещият реализатор на Валенсия Роберто Солдадо е искан от Тотнъм за цената от 15 милиона евро, като трансферът със сигурност ще стане факт, ако Гарет Бейл осъществи преминаването си в чужбина.