Сити изкушава Милан с 25 милиона евро и Тевес за Малкия Фараон

снимка: БТА

Манчестър Сити отправи забележителна оферта на Милан за Стефан Ел Шаарави.

 

"Гражданите" са готови да се разделят с 25 милиона евро и Карлос Тевес, за да имат един от най-големите млади таланти на италианския футбол.

 

Sporta.bg припомня, че вчера се появи информацията, че Милан ще се раздели с италианския национал срещу 40 милиона евро, но сега Gazzetta dello Sport уточнява, че сумата е формирана със предполагаемата цена на аржентинския нападател.

 

Малкия фараон се превърна в един от идолите за привържениците на "росонерите" и още не е ясно дали наистина ще напусне клуба. Шаарави е част от състава на Чезаре Прандели, който ще участва на Купата на Конфедерациите през този месец.

 

Освен с Манчестър Сити той е сочен и като една от основните цели на Арсен Венгер за Арсенал.

 

Карлос Тевес пък бе на крачка от Милан през януари 2012 година, когато беше в конфликт с мениджъра на Сити Роберто Манчини. Ако сега премине на "Сан Сиро" той трябва да е готов да намали на половина своята заплата - от 8 на 4 милиона евро за сезон.

 

Редица специалисти в Италия смятат, че Ел Шаарави и Супер Марио не могат да играят заедно и това се доказва от головата суша, в която първият изпадна след пристигането на Супер Марио в Милано. Преди това Ел Шаарави бе голмайстор на тима през първия полусезон. Той завърши кампанията с 16 гола в 37 мача.