Ювентус с решителна крачка към титлата на "Ренато Дал'Ара"

снимка: БТА

Ювентус направи поредна важна крачка към защита на своята титла от миналия сезон, след като на негостоприемния "Ренато Дал'Ара" стигна до успех с 0:2 над домакина Болоня.

 

"Бианконерите" напълно заслужиха своя успех, но головете паднаха чак през втората част, когато Вучинич (62) и Маркизио (73) бяха точни за тима на Антонио Конте, който остава непобеден на този стадион от 1998 година насам.

 

Преди да се изиграят останалите мачове от кръга Ювентус вече има 12 точки аванс пред основния си конкурент за титлата Наполи - 65 срещу 53. Болоня пък се намира на 11-о място с актив от 35 точки .

 

Срещата започна отлично за Болоня, след като в самото начало Джилардино можеше да открие резултата. Той се озова сам срещу Буфон, но националът успя да излезе навреме и да блокира нападателя, а при добавката Диаманти уцели тялото на Киелини - само корнер за Болоня.

 

Като изключим тази ситуация обаче, Ювентус държеше контрола върху мача, но "бианконерите" не можеха да пробият сгъстената защита на своя съперник, който имаше 3 поредни победи преди този мач. Джовинко можеше да реализира след чудесен пробив, но в последния момент бе блокиран от Курци, а след това Видал стреля в аут. Диаманти и Пирло пък повториха упражнението от двете страни на игрището.

 

Към края на полувремето пък беше най-опасната ситуация за гостите, като Падоин напредна сам по крилото и успя да центрира в наказателното поле. Вратарят застина на едно място, но Вучинич не успя да засече топката в опразнената мрежа. В продълженията пък отново Видал получи възможност да стреля, но го направи неточно и на почивката нулевото равенство се запази.

 

Втората част започна по идентичен начин, като Ювентус продължаваше да атакува и да търси попадение във вратата на Курци. Най-близо до това бяха Джовинко и Маркизио, но техните удари бяха спасени от стража на домакините.

 

В 62-та минута обаче Маркизио пресече пас в центъра на терена и напредна в половината на Болоня. Той пусна пас в наказателното поле за Вучинич, който успя да задгърби защитника си и останал сам срещу Курци промуши топката между краката му, откривайки резултата на "Ренато Дал'Ара" - 0:1 за шампионите.

 

В 73-та минута ролите в състава на Ювентус бяха разменени, като този път Вучинич намери по страхотен начин Маркизио, койго хладнокръвно подпечата трите точки за тима на Антонио Конте - 0:2 и по всичко изглеждаше, че серията без загуба в Болоня от 1998 година щеше да продължи.

 

До края на срещата домакините се опитаха да върнат поне едно попадение, докато резервата Кулиарела не успя да направи резултата класически - 0:2 за шампионите.