Фамозният Тоти посякъл Юве със 113 км/ч

снимка: БТА

Фантастичният гол на капитана и символ на Рома Франческо Тоти донесе престижната победа с 1:0 на „вълците" в съботното дерби срещу шампиона Ювентус и завърза битката за Скудетото.

 

Домакините зарадваха около 60 000 зрители на „Олимпико" с всеотдайна и много силна игра, която заслужено донесе победа срещу изморените играчи на Антонио Конте, които само преди 3 дни спечелиха срещу Селтик с 3:0 в Шампионската лига.

 

„Не заслужаваме настоящата си позиция и много исках да спечелим един такъв мач", коментира най-коментираният човек след края на срещата - Тоти.

 

„Нормално е в началото да сме стъписани, все пак играем срещу един от най-добрите в Европа, а и се намираме в тежко положение по принцип", допълни капитанът, който вече има 7 гола срещу Ювентус в Серия А - повече от всеки друг футболист на Апенините (Антонио Касано има 6).

 

Рома прекъсна негативната си серия от 7 мача без победа в Калчото, което позволи на „вълците" да излязат поне временно на 7-то място в класирането с 37 точки - 1 повече от Удинезе и Катания.

 

„Издържахме на напрежението през първото полувреме, а през второто изковахме победата си. Не трябва да се главозамайваме след този успех, но е сигурно, че много лесно можем да печелим повече мачове от първенството, защото виждате как играхме тази вечер", продължи Тоти.

 

Капитанът на „вълците" прояви джентълменство спрямо близкия си приятел ветеран Андреа Пирло и публично му се извини за неволен удар в брадичката в края на срещата.

 

Според изчисления изстрелът на Тоти при гола е пратил топката към вратата с невероятната скорост от 113 км/ч - нищо чудно, че Джанлуиджи Буфон нямаше какво да направи.

 

Тоти вече е само на 1 попадение от общия брой на Гунар Нордал (225) отбелязани в Серия А - Силвио Пиола е на първо място по този показател с 274, така че само двама души в историята могат да се похвалят с повече точни изстрели от капитана на Рома.