Дрогба иска да разтрогне договора си с Шенхуа?

Италианските медии твърдят, че Дидие Дрогба иска да прекрати договора си с китайския Шанхай Шенхуа.

 

Според изданията на Апенините тази възможност би могла да предизвика трансферна война между Ювентус, Лацио и Милан.

 

Според слуховете 34-годишният нападател от Кот д'Ивоар е изпратил писмо на шефовете на китайския клуб, с което ги уведомява, че иска да прекрати контракта си. Това би отворило вратата за свободен трансфер в Европа, въпреки че високата заплата на играча остава проблем.

 

Sky Sport Italia твърди, че Дрогба леко е занижил финансовите си претенции, като би искал 4 млн. евро за остатъка от настоящия сезон и още 6 млн за целия следващ.

 

Изглежда, че Милан е с пол-позишън за привличането на бившата звезда на Челси, особено след като се до момента се проваля в опитите си да вземе Кака под наем от Реал Мадрид.

 

Ювентус и Лацио също следят ситуацията около Дрогба и са готови да седнат на масата за преговори, особено ако играчът успее да разтрогне с Шенхуа и да стане свободен агент. Африканецът е много апетитна хапка защото не е играл в европейските клубни турнир този сезон и би помогнал на Юве в Шампионската лига.

 

В момента 34-годишният Дрогба е в ЮАР на турнира за Купата на Африканските Нации, където неговият Кот д'Ивоар стартира с победа 2:1 срещу Того вчера.