Божинов удари дъното - поема към опашкар в Серия Б

Националът на България Валери Божинов е пред трансфер в друг клуб от италианската Серия Б, съобщиха днес медиите на Апенините.

 

След като вече бе обявен за ненужен в селекцията на Верона, бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити може да се озове в редиците на Виченца.

 

Този ход на българина обаче определено буди недоумение, имайки предвид твърде ниската класа на Виченца. За разлика от Верона, който се намира на трето място в таблицата и върви към промоция в Серия А, евентуалният нов отбор на Божинов се намира в зоната на изпадащите в Серия Б.

 

Смята се, че Виченца ще привлече българския стрелец под наем до края на сезона, като е твърде възможно сделка да бъде сключена още до края на деня.

 

Силен интерес към Валери Божинов проявяваше българският Ботев (Пд), но в крайна сметка родният национал предпочете да не поема към родината.

 

Упорито се шумеше и за интерес от страна на шотландския гранд Селтик, което обаче остана единствено в медийното пространство. Появиха се информации и за интерес на турски клубове, но явно засега Валери Божинов предпочита втория ешалон на Италия пред тази част на континента.