Пеп Гуардиола вече работи по селекцията на Милан

снимка: БТА

Хосеп Гуардиола вече обмисля възможността да поеме Милан през лятото на следващата година, като според информация на "Тутоспорт", тактикът вече съгласува с "росонерите" евентуална лятна селекция след края на сезона.


През миналата седмица личният агент на Пеп потвърди, че разговорите с Милан са факт, като отрече написаното в някои медии, че предложението на "росонерите" е било отхвърлено.


Обмисляйки внимателно следващия си ход, завръщайки се от едногодишна почивка в Ню Йорк, Гуардиола вече гради стратегия относно "новия Милан", който той трябва да изгради начело на клуба.


Както е известно, Масимилиано Алегри е съвсем близо до уволнение, а ако това се случи, до края на сезона "росонерите" ще бъдат водени от неговия асистент Мауро Тасоти.


"Тутоспорт" информира, че в списъка на Пеп Гуардиола вече влизат няколко имена, сред които талантливият халф на Малага Иско, Педро Обианг от Сампдория и бранителят на Марсилия Мапу Янга-Мбива.


"Росонерите" следят изкъсо и развитието на 16-годишния камерунец от Малага Фабрис Олинга, който вече е смятан за наследник на Самуел Ето'о.