Официално: Милан и Интер си размениха Пацини и Касано

снимка: БТА

Милан официално потвърди размяната с Интер на нападателите Джампаоло Пацини и Антонио Касано.

 

Освен това според италианските медии „росонерите" са платили още седем милиона евро на градския си съперник, за да могат да имат Пацини в състава си.

 

Двата клуба постигнаха споразумение по трансферите още в понеделник, като футболистите минаха медицински прегледи в новите си тимове. На следващия ден те подписаха своите договори, а днес сделката официално бе финализирана.

 

Милан усилено търсеше нов нападател, след като звездата на тима Златан Ибрахимович пое в посока ПСЖ и Масимилиано Алегри го намери в лицето на Джампаоло Пацини.

 

28-годишният нападател бе ненужен в Интер, където не влизаше в плановете на Андреа Страмачони и сега ще продължи своята кариера в червената част на Милано.

 

Касано пък поиска трансфер, тъй като според него продажбата на някои ключови играчи на тима през това лято показва липса на амбиции. Трансфера в Интер ще сбъдне мечтата му да играе в клуба, на който е симпатизирал като дете.

 

30-годишният италиански национал подписа с „нерадзурите" до лятото на 2014 година и тази сутрин бе приветстван на тренировката на тима от наставника Андреа Страмачони и капитана Хавиет Санети.