ПСЖ дава 65 млн. за Ибрахимович и Силва - от Милан се съгласиха

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Отборът на Милан е на път да сътвори най-големия трансфер на това лято. За жалост на феновете на „росонероте" обаче става въпрос за продажбата на Златан Ибрахимович и Тиаго Силва.

 

Арабските собственици на ПСЖ са предложили около 65 милиона евро за двамата футболисти накуп. Информацията е на Radio France.

 

Изглежда, че такава сума не убягва на Берлускони и Галиани, и вчера са проведени сериозни разговори с агентите на футболистите. Все още няма нищо официално, но движението по оста ПСЖ - Милан - агентите е очевидно.

 

Вчера агентът на Ибрахимович - Мино Райола бе в офиса на Адриано Галиани за около четири часа. С тях бе и отговорника за трансферите в Милан - Ариедо Брайда.

 

След тази среща агентът замина за Стокхолм заедно с адвоката Виторио Риго, за да се срещнат със Златан Ибрахимович. Райола ще се опита да убеди Златан да заиграе във френската столица. Шведският таран обаче трудно ще се съгласи, защото френското първенство е по-слабо и от италианското, а Ибра винаги иска да е при най-добрите.

 

Наскоро обаче дори Златан попита риторично за амбициите на Милан, след като „росонерите" не купуват никакви футболисти, въпреки че завършиха на второ място в Серия А и се видя, че са по-далеч от противниците си в Шампионска лига.

 

Според La Gazzetta dello Sport  в тази напрегната ситуация се включва и Манчестър Сити, като Галиани иска да купи някои от звездите на Манчини, които по-често остават на резервната скамейка.

 

Според френското радио Ибрахимович вече се е чул с Максуел, който в момента е в ПСЖ, а преди това бе заедно с шведа в Интер и Барселона. Златан е търсил информация за живота в Париж и ситуацията в клуба.

 

Златан може скоро да се сбогува с феновете на Милан

 

ПСЖ и Милан са много близки ако се гледа кой ръководи френския отбор. Треньор на парижани  е Карло Анчелоти, а Леонардо е спортен директор. Това са имена, които са изкарали много години при „росонерите". Очаква се днес Галиани да се срещне с Леонардо.

 

Съвсем наскоро Милан прие оферта от ПСЖ за Тиаго Силва на стойност 42 милиона евро, но в последния момент се отказа заради надигащото се недоволство от феновете. Самия Галиани тогава обяви, че Силва е подарък от Берлускони, защото с тези пари са щели да се платят задълженията на клуба. Наистина „росонерите" имат финансови проблеми, но ако продадат двете си звезди това ще отприщи голяма вълна от недоволство на феновете.

 

Тиаго Силва доказа в последните години, че е най-добрия на своя пост

 

Другият факт, който може да помогне за осъществяването на трансфера е това, че Ибрахимович и Силва получават най-големите заплати в клуба. „Росонерите" биха спестили около 12 милиона за заплата на година на Ибрахимович и 10 милиона на Тиаго Силва, като това пари за футболистите след облагането с данък.

 

В Италия вече се спрягат имената на евентуалните трансфери след продажбата на двете звезди. Това са Карлос Тевес, Един Джеко, Александър Коларов, Деде (защитник на Вашко да гама), Давид Астори (Каляри), Ласана Диара (Реал Мадрид) и Матиа Дестро (Сиена)