Шеф на Борусия отрече да е обещавал трансфер на Левандовски

снимка: БТА

Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке и нападателят Роберт Левандовски продължават да използват медиите, за да си противоречат относно бъдещето на поляка. 

 

Левандовски заяви, че от клуба са му обещали да бъде трансфериран през това лято и той очаква обещанието да бъде изпълнено. Вацке обяви, че такова обещание никога не е имало и Левандовски ще може да премине в Байерн Мюнхен, но едва догодина, когато контрактът му с Борусия ще е изтекъл. 

 

Баварците вече взеха една от звездите на "жълто-черните". Марио Гьотце премина на "Алианц Арена" срещу 37 милиона евро, колкото е била и фиксирана му откупуваща клауза. Феновете на дортмундци останаха разочаровани от юношата на клуба, а сега и Левандовски ги подведе. 

 

Нападателят не крие желанието си да премине в баварския колос, но Вацке категорично отсече, че оферта няма. 

 

"Очаквам от Роберт да покаже професионализма и характера, които показваше при нас през последните години. Разбирам, че е разочарован, защото няма оферта от Байерн, и аз бих се чувствал така", каза шефът на тазгодишният финалист в Шампионската лига. 

 

"Защо да се притеснявам от офертите на други клубове, щом той иска да премине само и единствено в Байерн", каза Вацке за слуховете, че интерес към Левандовски има и от Манчестър Юнайтед.