Sky Sports гръмна: На Рууни му писна от Юнайтед

снимка: БТА

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни все пак иска да напусне "Олд Трафорд", след като седмици наред се спекулираше около бъдещето на национала.


Още при представянето си новият мениджър на тима Дейвид Мойс натърти, че Рууни остава в Юнайтед, заявявайки, че е провел няколко разговора с бившия си възпитаник в Евертън.


Преди няколко дни обаче Мойс нагнети обстановката, признавайки, че Рууни ще играе втора цигулка на абсолютния титуляр в атака Робин ван Перси.


Sky Sports
от своя страна съобщава, позовавайки се на свои източници, че 27-годишният голмайстор е истински бесен от отношението на клуба към него. В края на миналия сезон сър Алекс Фъргюсън обяви, че Рууни за втори път е поискал трансфер, а самият той категорично отрича това да е вярно.


Нападателят дори настояваше Юнайтед да изясни ситуацията пред феновете, което обаче така и не се случи.


"Рууни вярва, че се намира в пика на своята кариера, като той няма никакво намерение да се превръща във второстепенен футболист в Юнайтед. Уейн никога няма да играе втора цигулка за когото и да е. Той вече разговаря с Дейвид Мойс по телефона, като е бесен и объркан от начина, по който бе третиран", заяви пред Sky Sports репортерът Кавех Солхекой.


Името на Уейн Рууни се свързва с евентуален трансфер в Челси или Арсенал, като се смята, че самият той няма нищо против да се премести в Лондон. От договора му с Манчестър Юнайтед остават още две години, като на този етап не са провеждани разговори за удължаването му.

 

Уейн Рууни не отпътува с отбора за турнето в Азия, възстановявайки се от контузия.