Суарес засили спекулациите: С удоволствие бих играл с Кристиано

снимка: БТА

Нападателят на Ливърпул Луис Суарес призна, че би му харесало да играе в един отбор с голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Това се случи в ефира на уругвайска телевизия, пред която Ел Пистолеро освен за евентуален трансфер, говори и за инцидента, при който ухапа Бранислав Иванович от Челси. 

 

"Разбира се, че бих играл заедно с Кристиано Роналдо, той е страхотен футболист. Никога не се знае какво ще се случи, но в момента ситуацията е сложна", призна 7-цата на Ливърпул. 

 

"Инцидентът с Иванович беше само и единствено моя грешка. Изнервих се от това, че направих дузпа след игра с ръка и пред очите ми стана червено, полудях. Не мога да го обясня напълно, но хората могат да са много жестоки, а реакцията им бе изумителна", не скри възмущението си уругваецът. 

 

"Канибалската" проява може да се окаже последното нещо, което Суарес е направил с червения екип, заради наказанието от 10 мача, което английската футболна лига му наложи. 4 от тях вече минаха, но следващите 6 ще са от новия сезон. 

 

Малко вероятно изглежда бившият играч на Аякс да изтърпи санкцията, която е трета за него в английския футбол след расисткия скандал с Патрис Евра от Ман Юнайтед и средния пръст, който показа на феновете на Фулъм. Тези провинения му донесоха общо 9 мача принудителна почивка, като още тогава се заговори, че ФА има специално отношение към Суарес и иска да го изгони от Острова, заради избухливия му характер и необуздания му нрав. 

 

Очаква се Реал Мадрид да направи оферта около 50 милиона евро, на която Ливърпул трудно ще откаже, въпреки че уругваецът е любимец на феновете. Другият фаворит за подписа на Суарес е Байерн Мюнхен, който ще предложи Ариен Робен и сума между 20 и 30 милиона.