"Мирър": Бербатов и Йол напускат Фулъм през лятото

снимка: Guliver/Getty Images

Димитър Бербатов и Мартин Йол могат да напуснат Фулъм в комплект през лятото, крайно разочаровани от липсата на достатъчно финансови средства, които да подсилят амбициите на лондонския клуб, пише днес таблоидът „Мирър".


Вчера Фулъм загуби с 0:1 гостуването си на Евертън,а Бербатов напусна с травма, която може да го извади от игра до края на сезона в Премиършип.


„Мирър" информира, че на този етап ръководството на Фулъм не планира отделянето на много средства за летни попълнения, което притеснява Бербатов и неговия мениджър на „Крейвън Котидж".


Според изданието, холандският мениджър на тима вече е бил уведомен, че ще разполага с ограничен бюджет за селекция през новия сезон. Това далеч не се е харесало на Йол, който вече планира завръщане в германската Първа Бундеслига, където преди време бе начело на Хамбургер.


В случай, че Мартин Йол си тръгне от „Крейвън Котидж", изглежда твърде логично и Димитър Бербатов да го последва.


Не е тайна, че през миналото лято Бербатов прие офертата на Фулъм именно заради Йол, с който поддържа отлични взаимоотношения от времето си в Тотнъм. Тогава интерес към Митко имаше от страна на италианските Ювентус и Фиорентина, но изненадващо българинът каза „да" именно на Фулъм.


През този сезон Димитър Бербатов отбеляза 13 гола в Премиършип с екипа на „котиджърс", доказвайки, че все още е нападател от най-висока класа. Интерес към услугите на Митко със сигурност не липсва, като не е изключено той да напусне Фулъм след само един прекаран сезон в редиците на скромния лондонски клуб.