ВИДЕО: Бербатов напусна контузен при загуба на Фулъм

снимка: Guliver/Getty Images

Димитър Бербатов напусна принудително накуцвайки в 29-ата минута, а Фулъм отстъпи с 0:1 в гостуването си на Евертън на „Гудисън Парк".

 

Лондончани нямаха достатъчно аргументи срещу „карамелите" и логично записаха загуба, като българският национал Станислав Манолев записа цял мач за тях и получи жълт картон в самия край.

 

Единственият гол реализира Стивън Пиенаар в 16-ата минута след страхотна атака по дясното крило и отлично подаване към точката за дузпа на Шеймъс Колман.

 

Евертън можеше да увеличи на няколко пъти аванса си, но сериозни пропуски направиха Лейтън Бейнс, Фил Ягиелка и Маруан Фелайни.

 

След този мач Евертън има 59 точки и се укрепи на 6-та позиция с аванс от 8 пред градския опонент Ливърпул, докато Фулъм се смъкна на 11-то място с актив от 40 пункта.

 

Димитър Бербатов напусна принудително в 29-ата минута явно заради контузия, която може би получи няколко секунди по-рано при опит да стигне пас в перспектива. Берба се разтегна максимално и вероятно е получил травма, която е провокирала мениджъра Мартин Йол да го смени с Младен Петрич.

 

Станислав Манолев не изигра добър мач и често беше преодоляван от Лейтън Бейнс, а в 36-ата минута подари топката на Никица Йелавич, който след това изведе Фелайни на стрелкова позиция в наказателното поле. Белгийският национал обаче не можа да намери рамката на вратата, пазена от Марк Шварцер.

 

В 16-ата минута великолепно многоходово разиграване по дясното крило позволи на Колман да нахлуе отдясно в пеналтерията и хитро да върне на точката за дузпа към непокрития Пиенаар, който без да се бави прати кълбото в долния десен ъгъл за 1:0.

 

В 41-ата минута пък Бейнс отново се справи без проблеми с Манолев по крилото и предостави топката на Фелайни, чийто изстрел бе блокиран от неговия съотборник Аничебе пред голлинията.

 

В 59-ата минута Бейнс отново можеше да асистира за второ попадение на своя тим, но този път бе ред на Йелавич да не намери целта от близка дистанция в наказателното поле.

 

В 76-ата пък Марк Шварцер направи блестящо спасяване, за да попречи на Кевин Миралас да удвои аванса на домакините.

 

В 85-ат Фелайни беше длъжен да направи резултата 2:0, след като центриране на Бейнс накара Урби Емануелсон и вратаря Шварцер да се разминат с топката. Тя попадна в обсега на белгийския таран, но неговият удар тупна в земята и прехвърли горната греда на опразнената врата.

 

В добавеното време резервата Рос Баркли направи фантастичен пробив между няколко футболисти на „котиджърс", но изстрелът му бе париран с върха на пръстите от Шварцер.

 


Everton 1-0 Fulham (Gol de Pienaar) PREMIER LEAGUEby DaniDV