ВИДЕО: Ливърпул помогна на Юнайтед – удържа шампиона в шоу на "Етихад"

снимка: Guliver/Getty Images

Ливърпул успя да се намеси индиректно в битката за титлата, след като удържа порива на Манчестър Сити и стигна до равенство 2:2 в гостуването си на „Етихад Стейдиъм".

 

Двубоят не се отличи с куп голови положения, но за сметка на това отбелязаните попадения бяха истински шедьоври и донесоха наслада на зрителите.

 

Така шампионите се провалиха в стремежа си отново да намалят изоставането си от Манчестър Юнайтед на върха на 7 точки и вече имат актив от 53 пункта, а „червените дяволи" са с 62, след като вчера надвиха Фулъм с 1:0.

 

Ливърпул има 36 точки и запазва 7-ата си позиция, като дистанцията с топ 4 остава значителна - 9 пункта, тъй като по-рано днес Тотнъм спечели с минималното 1:0 гостуването си на Уест Бромич Албиън.

 

Един Джеко ознаменува започването си сред титулярите за Сити с гол в 24-ата минута - негов 11-ти за сезона в Премиършип, като той вече има повече като титуляр (6) отколкото като резерва (5).

 

Даниел Стъридж с фантастично изпълнение в 30-ата минута наказа бившия си отбор и затвърди отличните впечатления, които оставя с изявите си в Ливърпул. Английският нападател изравни резултата с фамозен изстрел от 30 метра, с който не даде шансове на Джо Харт.

 

Стъридж вече има 3 гола в 4 мача за „червените" в първенството, което е значително по-добра статистика от тази в Сити - тогава за 21 двубоя той се разписа 5 пъти.

 

В 73-ата минута Стивън Джерард попадна в прегръдките на съотборниците си , след като с невероятен удар от около 30-35 метра матира национала на Англия Джо Харт за 1:2. Талисманът на „червените" вече има 95 гола в Премиършип, 30 от които са реализирани извън наказателното поле.

 

За съжаление на мърсисайдци, сценарият от двубоя се оказа идентичен със сблъсъка миналата година на „Анфийлд", когато грешки в защитата лишиха играчите на Брендън Роджърс от победа над Сити.

 

Този път Хосе Рейна се оказа големият длъжник на тима си, след като в 78-ата минута по безумен начин реши да преследва Серхио Агуеро, който получи извеждащ пас от дясната страна на пеналтерията. Кун овладя, с едно докосване преодоля вратаря и от нищожен ъгъл с фантастичен удар някак успя да прати кълбото в мрежата за 2:2.

 

Манчестър Сити не можа да постигне исторически подвиг в съперничеството си с Ливърпул, защото евентуален успех днес щеше да бъде трети пореден като домакин в Премиършип, което за последен път се случи през далечната 1937-ма година.

 

Така благодарение на Ливърпул Манчестър Юнайтед може да започне спокойно подготовката за сблъсъците с Реал Мадрид в Шампионската лига, защото преднината на върха в Премиършип е повече от солидна.

 

„Гражданите" не само не можаха да дадат адекватен отговор на гола на Стъридж, но и преди него не блестяха с креативни действия в нападение. Попадението на Един Джеко беше сътворено с първата истински опасна атака на домакините, като преди това Стъридж бе изведен сам срещу Харт, но не можа да го преодолее.

 

При резултат 1:1 и 1:2 Сити изпитваше трудности дори да стигне до наказателното поле на противника, но грубата грешка на Рейна и гениалното изпълнение на Агуеро все пак донесоха точка на „гражданите".

 

За 8-ми път от началото на сезона неадекватна проява на испанския страж на „червените" води директно до инкасиране на гол.

 

Ливърпул записа второ поредно равенство 2:2 в гостуване на гранд от Англия (в предния кръг през седмицата изпусна аванс от два гола срещу Арсенал) и остава с горчивина от пропуснатите шансове да си тръгне с престижни победи.

 


szólj hozzá: Manchester City vs Liverpool 1:0 Dzeko

 


szólj hozzá: Manchester City vs Liverpool 1:1 Sturridge

 


Μ1-2Τζεραρντby ourmatch

 


matchhighlight.comby matchhighlight1