Фулъм взе Емануелсон - какво да очакваме от тима до края на деня?

Ръководството на Фулъм работи здраво в последните часове на трансферния прозорец и преди броени минути отбора обяви официално трансфера на Урбай Емануелсон от Милан, който идва под наем до края на сезона.

 

В договора с "росонерите" обаче липсва клауза за откупуването на играча след края на престоя му на "Крейвън Котидж", което вероятно изключва постоянен трансфер на играча при Бербатов и компания.

 

"Бях му треньор в Аякс. Той е много надарен футболист, много универсален. Той е бърз и подвижен. Може да играе вляво, в средата, зад нападателя - навсякъде. Мисля, че имаме нужда от малко свежи крака в отбора", сподели Йол, след като трансферът бе обявен официално.

 

България гледа с интерес към Лондон в момента, тъй като ПСВ даде зелена светлина на "котиджърс" да преговарят със Станислав Манолев, като се смята, че в момента кара прегледи на базата на отбора. Все още обаче се очаква официално потвърждение за взимането на национала под наем.

 

Освен Манолев Фулъм се е прицелил в още няколко трансферни цели до края на деня, като най-често се спекулира с името на Мартеен Стекеленбург - вратарят на Рома. Холандският национал отпадна от сметките на треньора на "вълците" и вече е втори избор за вратата на тима, а Мартин Йол обезателно иска да намери заместник на Шварцер, който става на 42 по-късно през година. В момента двата отбора работят по евентуална сделка.

 

Няколко източника пък разкриха, че ръководството на Фулъм има апетити и към бившия младежки национал на Англия Том Хъдълстоун, който е в немилост при новия мениджър Андре Вилаш-Боаш, като полузащитникът също може да се озове на "Крейвън Котидж", но само под наем за 6 месеца.

 

Очаква се лондончани да пратят оферта и за дефанзивния халф на Аякс Ейонг Ено, но от холандският тим признаха, че преговори между двете страни дори не са стартирани.