Край на сагата: Марио Балотели подписва с Милан за 4.5 години

снимка: Guliver/Getty Images

Марио Балотели официално е играч на Милан, след като клубната телевизия на „росонерите" обяви, че нападателят се е съгласил формално да подпише договор с 18-кратните шампиони.

 

Италианският национал ще акостира на „Сан Сиро" за 4 години и половина, след като вчера Манчестър Сити се съгласи на офертата за 20 милиона евро плюс бонуси.

 

Самият Балотели пък е направил компромис и ще получава по-малко пари в новия си отбор от Серия А - 4 милиона евро годишно е неговото възнаграждение, като към него също са включени допълнителни клаузи за премии, които ще се активират спрямо представянето му.

 

Милан пък издейства разсрочено плащане на играча, като първоначално ще плати 4 милиона на Сити и след това на още 4 транша ще преведе цялата сума в касата на „гражданите".

 

Tрансферът официално бе потвърден и от директорът на Милан Умберто Гандини, който поясни, че всички детайли около договора вече са уточнени.

 

Балотели ще се появи на базата в Миланело утре, за да мине задължителните медицински прегледи, които ще бъдат последната формалност преди подписването на договора.

 

Утре следобед той ще позира за първи път с фланелката на „росонерите".

 

Sporta.bg уточнява, че Балотели вече има записани минути в Шампионската лига с екипа на Манчестър Сити, така че няма да може да помогне на Милан в битката с Барселона на осминафиналите.

 

Супер Марио е юноша на Луменадзе, но още на 16-годишна възраст е привлечен от Интер, като през 2010-та става част от знаменития требъл на "нерадзурите" под ръководството на Жозе Моуриньо.

 

С екипа на Интер Балотели има 59 мача и 20 гола на сметката си - точно толкова, колкото е реализирал за Манчестър Сити, но в 53 участия.